Nieuws

STRP Festival wordt Biennale

woensdag 1 augustus 2012

 

STRP, het grootste indoor Music, Art & Technology festival van Europa, heeft zichzelf heruitgevonden voor de toekomst. Het festival verschuift van een jaarlijks evenement naar een biënnale (tweejaarlijkse) structuur waarbij het festival in de oneven jaren zal plaatsvinden. De eerstvolgende editie van de STRP Biënnale neemt tussen 1 en 10 maart 2013 bezit van het Klokgebouw op Strijp S.

“Een biënnalestructuur biedt meer kansen om uit te pakken en bezoekers te inspireren in een totaalbeleving van kunst, technologie en popcultuur. Wat niet betekent dat we meer werken bij elkaar gaan brengen. We willen vooral nieuw werk presenteren in een meer spraakmakend en veelzijdig programma. Vanaf 2013 wil STRP zich nadrukkelijk toeleggen op het co-produceren van nieuw en innovatief werk in nauwe en directe samenwerking met internationale kunstenaars en regionaal bedrijfsleven”, aldus Angelique Spaninks, sinds mei 2012 directeur van Stichting STRP.

'STRP meets...' het hele jaar door
De biënnale vorm van het STRP Festival betekent niet dat het festival slechts eens per twee jaar zichtbaar is. Onder de noemer ‘STRP meets …’ gaat STRP vanaf 2012 gedurende het hele jaar typische STRP activiteiten organiseren die een aanvulling op en een verrijking van het cultuuraanbod in de stad zijn. 'STRP meets ... ' is gericht op samenwerking met andere partijen uit de stad maar ook de rest van de wereld. Het aanbod varieert van concerten, workshops en masterclasses, tot speciale festivals, expertmeetings en residencies. Het eerstvolgende evenement is STRP Meets Discovery, waarbij kunst en wetenschap op toegankelijke en spannende wijze worden gemixt. STRP meets Discovery vindt plaats op 28 september in het Klokgebouw in Eindhoven.

 

 

Artikelen