Music

Broke Club Night

Music
vr 18/11  22:00 - 04:00
Locatie
Light Café- Klokgebouw

Na Matthew Herbert zijn live show (One Pig Live, 21.00 uur), neemt de Broke Crew het stokje over om de eerste clubavond van STRP 2011 waardig in te luiden. Waar we erg blij mee zijn, is dat Matthew Herbert deze avond ook achter de draaitafels plaatsneemt. Deze eigenzinnige producer werkte met en/of remixte sterren als Björk, REM, Moloko/Roisin Murphy, Yoko Ono en Serge Gainsbourg. Door zijn muzikale experimenten zijn we erg benieuwd wat hij ons na zijn ‘One Pig Live’ show gaat serveren... Laatst was hij nog in de beruchte club Berghain in Berlijn te vinden, met diepe vlammende techno, maar we weten ook dat hij zomaar jazz, soul, dub, tegendraadse pop en rare beats in de blender kan gooien. Het hoeft maar één keer gezegd te worden; check deze man!


Over tegendraads en raar gesproken; Jameszoo, uit Den Bosch grossiert net als Herbert in vreemde samples en weet daar verdomde creatief mee om te gaan. Verschil met Herbert is dat hij nog maar net de twintig gepasseerd is  en momenteel aan zijn debuutalbum aan het sleutelen is. Hierop werkt hij samen met gerespecteerde namen als Arthur Verocai, Gideon van Gelder en Wibout Burkens. Tijdens STRP maakt Jameszoo zijn live debuut ondersteund door diverse muzikanten.


Verder hebben een speciale gast uit Keulen achter de decks. Zijn naam is Danilo Plessow, maar beter bekend als Motor City Drum Ensemble. Zijn naam maakt meteen duidelijk waar hij de mosterd vandaan haalt, maar zijn lovend ontvangen DJ-Kicks laat horen dat zijn invloeden veel verder reiken dan Detroit. Naast krakende disco en soulvolle house en techno horen we dub, afrobeat en spaced out jazz in de mix.. Een breed palet aan stijlen wat naadloos aansluit bij de muzikale filosofie van Broke.


En natuurlijk nemen your hosts with the most  ook zelf achter de draaitafels plaats. Piro, Dish en Ari organiseren al jaren verschillende beruchte feestjes waar ze gasten als Space Dimension Controller, Marcellus Pitmann en Rahaan naar de Lichtstad haalden. Deze avond fungeren ze als de muzikale lijm tussen de verschillende acts en borduren ze verder op bovengenoemde stijlen. Een betere openingsnacht voor STRP 2011 is er niet te vinden!

 

Het schema van deze avond ziet er als volgt uit:

 

22.00 – 23.00            Broke Crew met Piro, Dish, Ari Daily
23.00 – 23.45            Jameszoo live
23.45 – 01.45            Matthew Herbert (DJ-set)
01.45 – 04.00            Motor City Drum Ensemble        
       

Vanaf 20.00 uur kun je met een BROKE ticket de STRP EXPO bezoeken.

 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM