Music

Collabs

Music
za 19/11  02:00 - 05:00
Locatie
STRP 1- Klokgebouw

 

Collabs staat voor het samenwerkingsverband tussen de roemruchte technodinosauriërs Speedy J (ja, die van Pullover) en koning van de schranz, Chris Liebing. Zet ze samen en je krijgt een duo dat de grenzen van de techno opzoekt, veel live performance elementen inbrengt met een batterij aan gadgets en samplers en underground invloeden weet te combineren met dansvloer stampers.

 

Jochem Paap (de Rotterdammer die zijn naam Speedy J. dankt aan zijn dj skills) wordt beschouwd als de een van de eerste technoproducers uit de Benelux. Samen met mensen zoals Laurent Garnier, Aphex Twin en Richie Hawtin hielp hij met het ontwikkelen van het genre. Chris Liebing is dj, producer, radio host van een wekelijkse show en de drijvende kracht achter de labels CLR en Spinclub Recordings. Zijn sound is tijdens zijn dj carrière continu doorontwikkeld, maar hij blijft trouw aan zijn techno roots. Hij was een van de eerste dj’s die nieuwe mogelijkheden gebruikte in de aanloop van de digitalisering van muziek.

 

In 2005 kwamen Chris Liebing & Speedy J op het goede idee om samen te gaan produceren. Dit resulteerde in het album Metalism en verschillende singles. Aan hun ‘Open Collabs’ project uit 2009 kon iedereen die wilde meedoen door demo’s in te zenden. En inmiddels zijn volop plannen voor een nieuwe plaat. Hoe epic kan het worden?

 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM