Performances

DROPSTUFF

Performances
Meerdere dagen
Locatie
Klokgebouw Buiten

Urban Screen Network for the Digital and Interactive Arts DROPSTUFF.nl is een ‘museum zonder muren’; een unieke digitale culturele infrastructuur van onderling verbonden publieke beeldschermen waarop mediakunstwerken en artistieke games worden gepresenteerd. Met behulp van een smartphone (www.dropstuff.nl) kunnen bezoekers van de schermen de kunstwerken en games live individueel aansturen en spelen met bezoekers bij de andere DROPSTUFF-schermen. De schermen vormen daarmee ‘portals in tijd en ruimte’.

Kunst en Nieuws
In samenwerking met de NOS, Virtueel Platform en het Institute for Network Cultures presenteert DROPSTUFF.nl op STRP een uniek concept met gebruik van live Newsfeeds van alle Europese persbureaus én Reuters. Deze videofeeds, waarvoor we de uiterst bijzondere toestemming hebben die te gebruiken, bevatten het laatste nieuws en zijn zeer rijk getagged met metadata. Kunst & Nieuws wordt mogelijk gemaakt door het Culture Vortex project, dat zich richt op publieksparticipatie bij online collecties.

Zowel professionele ontwerpers als studenten van de Fontys Hogeschool Eindhoven maken een geautomatiseerde 'vertaling' van deze live-beelden en zullen ze op artistieke wijze tentoonstellen op het DROPSTUFF.nl urban Screen-netwerk. Ook het publiek kan via een smartphone-applicatie input leveren voor deze nieuwe vorm van interactieve videokunst.

Mondelinge presentatie tijdens STPR op de 'How Do You Do-dag' van Virtueel Platform op 25 november.

 

Youtube