Expo

Jeffrey Shaw

Expo
Meerdere dagen
Locatie
STRP EXPO- Klokgebouw

 

'The Legible City' (De leesbare stad) is een 3D-digitale voorstelling van de stad Amsterdam. Met behulp van een speciale fiets kun je zelf door deze stad reizen. De visuele architectuur van de stad waar je doorheen fietst bestaat uit materiaal uit de Amsterdamse stadsarchieven en letters en teksten, geschreven door Dirk Groeneveld. De echte architectuur is dus vervangen door een conceptueel systeem dat je moet lezen. Fiets, kijk en lees, en laat je opgaan in deze surrealistische vormenwereld!

 

Jeffrey Shaw is een grensverleggende grootheid binnen de mediakunst. Sinds eind jaren ’60, met haar performances en expanded cinema, experimenteert Shaw met nieuwe vormen van interactiviteit en virtualiteit. ‘The Legible City’ is een klassiek en iconisch werk geworden, waarmee Shaw wordt gezien als pionier van de interactieve mediakunst in de jaren ’90. Professor Shaw was oprichter en directeur van het bekende ZKM Instituut voor Visuele Media in Karlsruhe. Sinds 2003 is hij directeur van het iCinema Centre aan de Universiteit van South Wales (Sydney) waar hij werkt aan nieuwe vormen van cinema. In de jaren ’80 werkte Shaw regelmatig in Nederland, onder meer samen met de kunstenaars Dirk Groeneveld en Theo Botschuijver.

 

Credits: concept and realization: Jeffrey Shaw, Dirk Groenewald (text); execution: Gideon May and Lothar Schmitt (software), Huib Nelissen (hardware); cooperation: Ministry of  Culture  of the Netherlands

 

Dit werk is in bruikleen van ZKM – Center for Art and Media Karlsruhe

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM