Music

Matthew Herbert

Music
vr 18/11  21:00 - 22:00
Locatie
STRP 2- Klokgebouw

 

‘One Pig’ is het verhaal van één enkel boerderijdier, dat gevolgd wordt van geboorte tot de dood en verder. Matthew Herbert was bij de geboorte van het dier aanwezig, met een microfoon in de hand, en documenteerde het leven van dit varken terwijl het groeide naar volwassenheid. Hoewel de Engelse wet hem verhinderde de slachting van het varken op te nemen, heeft hij wel het proces van de slachterij, het koken, het consumeren en gebruikt hij bijna elk deel van het dier om nieuwe instrumenten of producten te maken. Een drum van zijn maag, het bloed dat opgepompt wordt tot klanken, niets blijft bij Matthew Herbert off the record.

 

Het resultaat is ode aan de levensloop van een anders anoniem gebleven boerderijdier. Een werk dat vragen oproept en inzicht geeft in de aanwezigheid van een dier dat in onze samenleving zo vaak onderschat of ondergewaardeerd wordt.

 

Matthew werkte recentelijk met onder meer Kevin Macdonald en Ridley Scott aan de soundtrack van de documentaire 'Life in a day'en met Bjork aan haar nieuwe album 'Biophilia'. Hij produceerde onder meer voor REM, Moloki, Roisin Murphy, Yoko Ono en Serge Gainsbourg. Als DJ verrast hij met vlammende techno, maar weten we dat hij ook zomaar om kan slaan naar jazz, soul, dub en tegendraadse pop. Een van zijn laatste projecten is het 'hercomponeren'van Mahler's Tiende Symfonie voor Deutsche Gramophon.

 

Met behulp van een gloednieuw muzikaal instrument, ‘de Varkensstal Harp’, worden de geluidsopnames van het dier gemanipuleerd. Samen met instrumenten die gemaakt zijn van het varken, zullen Matthew en zijn band het verhaal ‘One Pig’s story’ navertellen in een live show, compleet met live audiovisuele composities en zelfs een kookstel op het podium! Een karbonaadje  zal nooit meer hetzelfde zijn..

 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM