Cinema

PARANOID SCHIZOPHRENIC

Cinema
za 19/11  20:00 - 22:45
za 26/11  00:00 - 02:45
Locatie
Light Café Cinema- Klokgebouw

 

Het Impakt Festival Utrecht presenteert Paranoid Schizophrenic, vier films die je meenemen de afgrond in. Wat begint met een lullige melodietje dat je maar niet meer uit je hoofd krijgt, eindigt met bloedige mutilatie en een heel land dat naar de verdommenis gaat.

The Third Man
Erik Bünger, Duitsland/Nederland, video, 40:00 min.
Een werk over een ongrijpbare entiteit die luistert naar de naam ‘The Third Man.’ Het is deze entiteit die zich verplaatst in het lichaam van Julie Andrews als zij zeven onschuldige kinderen reduceert tot noten in haar diatonische toonladder en hij is het die de kinderen van Hamelen meelokt met zijn muziek. Hij is de stem van elke zwangere vrouw die haar weerloze foetus in gezang baadt en op hem doelt Kylie Minogue als ze zingt: "I just can’t get you out of my head."

In zijn film verweeft Bünger natuurkundige theorieën, filosofie en religie met archetypische filmbeelden en muzikale elementen. In de voetsporen van 'The Third Man' neemt Bünger ons mee op een zoektocht naar de duistere betekenis van muziek.

Contre-jour
Christoph Girardet, Matthias Muller, Duitsland 2009, video, 11:00 min.
'Een film die ons niets anders wil laten ervaren dan Licht! Licht! Licht! en het leven tussen de flitsen.' - Dana Linssen in de Filmkrant.

Sissiaen Lahio (The Suburb Within)
Pekka Sassi, Finland 2009, 11:29 min.
En film over communicatie, narratie en aanwezigheid. “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That’s why it’s called present.”

Rip in Pieces America
Dominic Gagnon, Canada 2009, video, 21:00 min.
Rip in Pieces America bestaat uit een verzameling korte homevideo’s die vanwege hun inhoud al snel van het internet verwijderd werden. Opererend vanuit een grijs gebied wat copyrights betreft, presenteert Dominic Gagnon de virtuele verklaringen van verschillende individuen die zich druk maken over de toekomst van de Verenigde Staten. Zij zitten alleen voor hun webcams, dragen maskers of duistere kledij en verkondigen hun apocalyptische denkbeelden met niet aflatende vasthoudendheid.

Voor meer informatie over Impakt: www.impakt.nl