Expo

Sander Veenhof

Expo
Meerdere dagen
Locatie
STRP EXPO- Klokgebouw

 

Allergisch voor konijnen? Bang nooit meer op vakantie te kunnen vanwege je eigen, échte konijn? Ontdek dan nu de voordelen van de virtuele realiteit, en ontferm je over 's werelds allereerste 'AR' konijn! ‘Tibb the AR rabbit’ wordt door augmented reality digitaal gedistribueerd vanuit een blauw chromakey-konijnenhok. Laat Tibb vrijelijk door de virtuele wereld huppelen door ‘m op je smartphone tot leven te wekken. Live bewegend voor de webcam functioneert Tibb als een life animation generator. Een konijn die altijd dichtbij is en met je mee kan gaan, waar je ook naartoe gaat. Een konijn met alleen maar voordelen. Wie wil dat nou niet? Juist. Je deelt het konijn wel met alle smartphone bezitters ter wereld.

download (gratis) layar app op je smartphone> zoek op  "Tibb" om het konijn voor altijd in je armen (of op je telefoon in) te sluiten.

Sander Veenhof (SNDRV) zoekt naar nieuwe vormen van interactiviteit en communicatie en maakt vaak gebruik van mobiele telefoons en augmented reality. Hij baarde opzien door met de iPhone-app Layar het befaamde MoMA Museum in New York te ‘hacken’ door er stiekem virtuele kunstwerken op te hangen.

 

Credits: Sander Veenhof; verzorging konijn: STRP

 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM