ma 21/11  20:00 - 23:00
Locatie
Parktheater- Endinet-zaal Theaterpad 2 Eindhoven

HELAAS HEEFT HET PARKTHEATER DIT ONDERDEEL MOETEN CANCELLEN. VOOR MEER INFO RICHT JE TOT www.parktheater.nl

"Mijn doel”, aldus Hiroaki Umeda in De Telegraaf, “is het combineren van de virtuele en reële wereld waarin mijn generatie leeft.”

In ‘Repulsion’ moeten drie energieke hiphoppers 'pas op de plaats' maken. Zij werken vooral met hun armen en torso, vaak in het trage tempo dat typisch is voor de Japanse butoh-dans. Zo ontstaat een paradoxaal beeld van onveranderlijke lichamen die telkens nieuwe vormen aannemen. De artistieke duizendpoot Hiroaki Umeda ontwerpt zelf de projecties, laserinstallaties en soundscapes voor zijn producties.
‘Holistic Strata’ is een volgende stap voorwaarts. Het stuk behandelt de visuele herkenning, het is een zoektocht naar de werking van hallucinatie, de foute visuele perceptie, en de grens die ze scheidt van de realiteit. Umeda zet  fysieke data, die hij genereert van zijn eigen spierbewegingen, live om in computerbites.

De bewegingstaal van de Japanner Hiroaki Umeda is ronduit indrukwekkend. Zijn dansstijl is subtiel, dan weer overrompelend en hij verbindt hiphop naadloos met moderne dans. Met audiovisuele technieken, videoprojecties en laserinstallaties creëert hij daarbij de meest fantastische toneelbeelden. In Nederland is Hiroaki Umeda vooral bekend om zijn fascinerende solo's (onder andere in Julidans). Umeda maakt in zijn werk veel gebruik van informatietechnologie. Met niets anders dan zijn lichaam en een computer verovert hij de hele wereld.

De voorstelling ‘Repulsion/Holistic Strata’ staat in het kader van STRP-festival.
Maandag 21 november
20.00 uur Endinet-zaal
Parktheater Eindhoven
 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen
Lastfm
Ophalen van LastFM