Meerdere dagen
Locatie
WEI- Vestdijk 27 Eindhoven

 
Voor de tweede keer presenteert WEI een “Brabantse nieuwe”. Uit de studenten die dit jaar afstudeerden aan één van de Brabantse academies heeft WEI één kunstenaar geselecteerd, die een korte werkperiode in WEI aangeboden krijgt. Dit jaar krijgt Tim Hoefnagels de ruimte om voort te bouwen op zijn afstudeerwerk.

 

En dat was een enorm bouwwerk van 6x6x12m bestaande uit hout, aluminium, staal, beton en water. Het was een groot gebouw, een ruimte in een ruimte. Tijdens het betreden van de grote hal verscheen er een reusachtige witte kubus welke zich openbaarde wanneer je er rondom liep. Je kon het kunstwerk betreden en wanneer je dat deed zou je worden overweldigd door de setting en werd je uitgenodigd om je eigen verhaal te maken van de elementen waaruit het kunstwerk was opgetrokken; ruimte, licht, geluid, het fysieke, het verhaal en dit alles in een samenhangend geheel.

 

Een grote kubus met een toren tot aan het plafond creëerde een licht effect en een hoop lawaai. Drie propellers  draaide constant en werden door grote lichten beschenen.
Tegenover de toren was een kleinere kamer met een stille, beton, boot-achtige sculptuur waarop naar zware arbeid verwezen door metalen buizen waren gemonteerd die eruit zagen als schoorstenen. Deze maakte het hele beeld als een soort fabriek. Op deze manier werd een ervaring gecreëerd waar het publiek ruimte kan ervaren.

 

Tim is gefascineerd door oude leegstaande fabrieken, een zwembad voor openingstijd. Het gaat om sfeer, plekken waar je kunt zijn maar waar je eigenlijk niet thuis hoort. Het maakproces is erg belangrijk in Tim’s werk. En dat is te zien. Enorm dreigend, maar tegelijk ook speels bouwwerken maakt Tim.

 

Vanaf 25 november is het nieuwe werk van Tim te bewonderen in WEI.
Het nieuwe pand van WEI heeft veel ramen, dus ook als er niemand is,
kun je een blik werpen op de installatie.

 

Voor openingstijden kijk op www.wei.nu.

 

Youtube