Expo

Telcosystems

Expo
Meerdere dagen
Locatie
STRP EXPO- Klokgebouw

Soms lijkt het wel alsof computers een eigen leven leiden. In de installatie 12_series van Telcosystems is dat bijna echt het geval. Lucas van der Velden, Gideon Kiers  en David Kiers – samen Telcosystems – hebben een computerprogramma ontwikkeld om twee belangrijke generatieve principes inzichtelijk te maken: die van de evolutionaire ontwikkeling en van de gedecentraliseerde, autonome besluitvorming.

 

In een pikzwarte ruimte staan 12 identieke monitoren en speakers opgesteld, aangedreven door evenveel gelijkvormige beeld- en geluidsmachines. Deze machines reageren op elkaar, imiteren elkaar en veranderen daardoor continu. Zo ontstaan er, als vanzelf, verschillende beeld- en geluidlandschappen. De machines proberen zich als een individu los te maken van de groep. Maar echt loskomen lukt ze niet; de andere machines reageren namelijk ook weer op de beelden en geluiden.

 
In hun audiovisuele werken onderzoekt Telcosystems de relatie tussen het gedrag van programmeren (numerieke logica) en de menselijke perceptie van dat gedrag. Deze helden van nu proberen menselijke expressie en geprogrammeerd machinegedrag te integreren. Dat doet Telcosystems via installaties zoals 12_series, maar ook via films, video’s, soundtracks, publicaties en live performances.


Credits: 12_Series is produced by Spatial Media Laboratories, in collaboration with Baltan Laboratories, and Wood Street Galleries. 12_Series is made possible with the generous support of Fonds BKVB, Mondriaan Foundation, The Netherlands Film Fund and DKC Rotterdam.
 

Youtube
Flickr
Ophalen van Flickr afbeeldingen