Workshops / Masterclasses

Workshops

Workshops / Masterclasses
zo 20/11  13:00 - 14:00
zo 20/11  16:00 - 18:30
zo 27/11  13:00 - 18:30
Locatie
Light Café- Klokgebouw

 

Digitale Werkplaats ’s-Hertogenbosch biedt kunstenaars ondersteuning op digitaal en/of elektronisch vlak. Zij ontwikkelen workshops voor professionele kunstenaars, cursussen voor liefhebbers, en delen kennis middels presentaties en het organiseren van kleine festivals. Voor STRP presenteren zij een speciaal aanbod van spannende korte workshops voor jong en oud, waarin je met DIY elektronica aan de slag kunt gaan.

Zo kunnen de allerkleinsten zelf een heuse elektromotor in elkaar zetten in de workshop mini–elektro-motor of zelf een synthesizer of tandenborstelrobot bouwen met de bouwpakketjes van Kraakdozen en Bristlebots. Ook voor jongeren en volwassenen die graag blijven spelen is er genoeg te doen.

Zo kun je zelf een ‘throwie’ maken: een klein LED-lampje dat je tegen stalen muren, balken en palen aan kan gooien en blijft hangen. Throwies zijn de graffiti van de 21e eeuw. Met LED’jes kun je ook een TicTac LED Schud Lamp in elkaar zetten: een LED zaklamp die je moet schudden om licht te krijgen, behuisd in een TicTac snoepjesdoosje. Verder kun je knutselen aan de potloodsynthesizer Drawdio of je eigen suikerspin-machine maken. Ontdek de uitvinder in jezelf en knutsel mee!