Conference for the Curious

STRP Conference for the Curious is dé verzamelplek voor de allernieuwsgierigste STRP Biënnale bezoekers. Dit keer bieden we niet één, maar twee dagen verdieping en gesprekken met makers en denkers, doeners en kenners die ieder binnen hun eigen expertise grenzen opzoeken en zo mogelijk helpen verleggen.

Dag 1. STRP Senses & Sensors
Woensdag 29 maart zoomt STRP in op Senses & Sensors. Spraakmakende sprekers belichten het thema van STRP Biënnale 2017 vanuit verschillende invalshoeken. Een auteur, een geurexpert, een wetenschapper en zes kunstenaars en ontwerpers, waarvan werk te zien is in de expositie, vertellen over hun praktijk en visie. Samen schetsen zij de contouren van nieuwe ontwikkelingen in sensorische systemen nu en in de toekomst en gaan ze dieper in op wat dit zoal tot gevolg kan hebben voor ons en voor onze cultuur.

Keynote – Kevin Kelly
Hoogtepunt van de conferentie is de keynote in de avond door Kevin Kelly, één van de grondleggers van techmagazine Wired en auteur van bestsellers als De Wil Van Technologie en het vorig jaar verschenen The Inevitable. In dit laatste boek schetst hij de twaalf drijvende technologische krachten die volgens hem de komende dertig jaar ons leven zullen bepalen. Met The Inevitable biedt hij een optimistische maar ook realistische routekaart voor de toekomst, gebaseerd op drie decennia persoonlijke ervaring met en betrokkenheid bij de ontwikkeling van digitale technologie en internet.

Dag 2. VPRO Medialab Explores the Future of Media and Storytelling
De echt nieuwsgierige bezoeker kan zich twee dagen laven aan toekomstverhalen, want op donderdag 30 maart neemt VPRO Medialab het stokje over. VPRO Medialab Explores the Future of Media and Storytelling vormt het sluitstuk van de reizende dialoog langs vijf festivals. De basis is het Meet the Maker-format, waarin bezoekers ideeën uitwisselen met achttien radicale mediavernieuwers. Deze sessies zijn onderdeel van het uitgebreide programma van drie interessante keynotes, guided STRP Expo Tours, live performances, pitching for funding, Exploding Cinema en meer. Onder andere cultureel hacker en next-level filmmaker Lance Weiler en StoryCode-oprichter Aina Abiodun geven de toekomst hierin vorm en een stem.

Tickets

Dag tickets en tweedaagse tickets (met of zonder de keynote van Kevin Kelly) en losse tickets voor de keynote van Kevin Kelly zijn nu te koop.

Let’s make sense of the future now!