Lopend: KunstRoute65 Kameraden

In KunstRoute65 Kameraden worden ouderen begeleid bij het bedenken en organiseren van een innovatieve culturele activiteit voor hun eigen wijk. Deze vrijwilligers noemen we ‘Kameraden’.

In Stratum is een groep van acht Kameraden aan het werk met STRP, kunstenaar Ricky van Broekhoven en KunstRoute65. Ze bedenken en organiseren een activiteit op het snijvlak van technologie en creativiteit. Centraal staat de technologie die niet meer weg te denken is en overal om ons heen is, zichtbaar en onzichtbaar. De Kameraden zijn van plan een activiteit te ontwikkelen waarmee zij samen met leeftijdsgenoten meer leren over technologie die misschien wel dagelijks wordt gebruikt, maar waarvan niet iedereen de werking weet. Een creatieve activiteit waarvan ouderen samen wijzer worden. Deze activiteit die nu nog in ontwikkeling is staat gepland in het voorjaar van 2017.

KunstRoute65 Kameraden borduurt voort op eerdere activiteiten van KunstRoute65. Twee jaar heeft KunstRoute65 ervaring opgedaan met hoe ze succesvol ouderen kunnen betrekken en enthousiasmeren voor nieuwe cultuur en technologie. Het enthousiasme onder ouderen om deel te nemen aan activiteiten van KunstRoute65 was groot, en er was vraag naar een vervolg. Dat vervolg is KunstRoute65 Kameraden. Daarbij zijn de ouderen zelf dus aan zet. KunstRoute65 begeleidt, stimuleert en geeft handvatten.

PARTNERS
KunstRoute65, Lang Leve Kunst, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, FNO Meer veerkracht langer thuis, Oranje Fonds, Rabobank