6 & 13 juli: Verborgen Frequenties

Glaspaviljoen Strijp-S, Eindhoven

Ontwerp en bouw een radio die onzichtbare straling hoorbaar maakt.
Hoe klinken elektromagnetische golven? En wat zijn het eigenlijk? Hoe kan ik ze horen? Ontdek het in deze workshop!

Mobiele telefoons, radio’s, tv’s, magnetrons en computers – allemaal zorgen ze voor onzichtbare golven in het elektromagnetisch veld. Maar wat als u deze golven kunt horen?
In de workshop Verborgen Frequenties ontwerpt en bouwt u in twee middagen een radio waarmee dat kan. Samen met andere 55plussers leert u over elektromagnetische velden terwijl u creatief bezig bent. Met de radio ontdekt u door welke magnetische golven u wordt omringd.

Bent u geïnteresseerd in natuurkunde en technologie? En bent u graag creatief bezig? Schrijf u dan in. Voorkennis is niet per se nodig. Er is voldoende begeleiding die u waar nodig kan helpen met het maken van een bijzondere en mooie radio.

Wanneer
Bijeenkomst 1: donderdag 6 juli 10.00-12.30 óf 13.30-16.00
Bijeenkomst 2: donderdag 13 juli 10.00-12.30 óf 13.30-16.00

Voor wie
Voor alle 55plussers geïnteresseerd in natuurkunde en technologie die graag creatief bezig zijn. Deze activiteit is niet specifiek voor bewoners van Stratum. Ook deelnemers uit andere stadsdelen of buiten Eindhoven zijn welkom.

Locatie
Glaspaviljoen Strijp-S. Wij zorgen voor vervoer naar en van Strijp-S van het Mimosaplein.

Kosten
€ 15,- per persoon voor 2 bijeenkomsten incl. vervoer naar en van Strijp-S vanuit het Mimosaplein in Stratum, alle materialen en koffie/thee.

Info en aanmelden
Inschrijven en meer info via KunstRoute65kameraden3@gmail.com of 06-38498574.
Geef bij uw inschrijving ook uw voorkeurstijd aan. Inschrijven kan tot 29 juni 2017.
Ook deelnemers van buiten Stratum zijn welkom.

Nieuwsgierig?
Kom vrijblijvend en gratis naar de informatiemiddag op 21 juni.

 

Verborgen Frequenties is bedacht en wordt georganiseerd door KunstRoute65 Kameraden Stratum i.s.m. STRP. De Kameraden, vrijwillige senioren, maakten al eerder kennis met creatieve technologie via STRP. Zij raakten zo enthousiast dat ze nu zelf een activiteit hebben opgezet waarin de wondere werelden van technologie, natuurkunde en creativiteit samenkomen.
Partners: KunstRoute65, Lang Leve Kunst, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, FNO Meer Veerkracht Langer Thuis, Oranje Fonds, Rabobank