Laatste bijeenkomst van Pitch your Project

Op 15 december vond de laatste bijeenkomst van Pitch your Project plaats, een samenwerkingsprogramma van Kunstbalie, BKKC en STRP gericht op talentvolle jonge makers. In dit coachingstraject worden finalisten Arvid Jense & Lucandrea Baraldi, Margriet Craens en Mats Horbach ondersteund in hun opdracht “Ontwikkel een onderwijsproject dat leerlingen tussen de 10 en 14 jaar zowel creatief als technologisch uitdaagt rondom het thema Senses & Sensors. De uitwerking bestaat uit een installatie en/of workshop en is zowel in een school- als festivalsetting inzetbaar.” 

In januari pitchen de finalisten hun definitieve schetsontwerp. De winnaar wordt beloond met een uitvoeringsbudget, zijn/ haar project wordt onderdeel van het scholierenprogramma van STRP Biënnale 2017 en uitgevoerd op een DCL-school.

Aanleiding voor Pitch your Project is dat Kunstbalie en STRP constateren dat er veel kansen liggen binnen het onderwijs voor talentvolle makers die opereren op het snijvlak tussen kunst en technologie. Op scholen is er veel vraag naar vakoverstijgende projecten die leerlingen kennis laten maken met nieuwe technologie en creativiteit hierin centraal stellen. Doordat e-cultuur, technologische kunst en mediakunst relatief jonge kunstvormen zijn, staan initiatieven om deze kunstvormen te verbinden aan het onderwijs nog in de kinderschoenen. 

Foto: Mats Horbach test zijn concept op DCL-school De Koningslinde in Vught