STRP Festival 2020

EXPO, Scenarios & Events

STRP Festival 2020, van 2 tot en met 5 april, bestaat uit een internationale expo, een uitgebreid STRP Scenario-programma met vele sprekers, een onderwijsprogramma en een afwisselend muziek- en performanceprogramma in de avonden in samenwerking met vijf nieuwe programmapartners: EMOVES, Muziekgebouw Eindhoven, PLASMA & JaJaJaNeeNeeNee.

DOMUSDELA, in het centrum van Eindhoven is de nieuwe hoofdlocatie voor STRP Festival 2020. Hier kun je de expositie en de STRP Scenario’s bezoeken. Het muziek- en performanceprogramma vindt in de avond plaats op verschillende locaties. Waar en wat precies? Daarover binnenkort meer.

DOMUSDELA Boudewijn Bollmann

Programma STRP 2020

Tijdens STRP Festival 2020 stellen we ons een toekomst voor waarin de mens niet langer de dominerende factor is voor het leven op aarde. Wij – mensen – hebben de neiging om onszelf in het centrum van het universum te plaatsen en ons superieur te gedragen tegenover natuur, plant, dier en ding. Maar wat als we niet langer bovenaan de piramide staan? Hoe gaan we ons dan verhouden tot de natuur, technologie, objecten en intelligente systemen? En wat betekent dit allemaal voor onze wereld hier, nu, vandaag?

EXPO

In onze tentoonstelling, STRP EXPO, zijn 13 kunstwerken te zien, waarvan er 8 voor het eerst aan het publiek getoond worden. Drie van die splinternieuwe kunstwerken zijn gemaakt door de ACT Award 2020 winnaars: Miyuki Oka, Nonhuman Nonsense en Antoine Bertin.

De deelnemende kunstenaars zijn: Anaïs Tondeur, Anna Ridler, Antoine Bertin, Dominique Koch, Emke Idema, Floris Kaayk, Justin Brice Guariglia, Forest 404, Marleine van der Werf, Miyuki Oka, Nonhuman Nonsense, Polymorf en Universal Everything.

Hiernaast presenteren we ook een aantal werken van studenten van de Design Academy Eindhoven / Information Design, waarover later meer nieuws.

STRP Scenario's #6 - #9

Tijdens STRP Festival 2020 willen we samen met kunstenaars, denkers en het publiek 'Scenario’s voor het Post-Antropoceen' ontwikkelen. In gesprek met wetenschappers, critici, denkers en natuurlijk kunstenaars en ontwerpers denken we na over een toekomst waarin de mens niet meer centraal staat.

Het concept ‘Post-Antropoceen’ krijgt vaak een dystopische, negatieve lading. STRP kiest voor een meer optimistische, doch kritische houding. Laten we samen toekomstscenario’s bedenken, onderzoeken, verbeelden en ons verplaatsen in het niet menselijke, voor zover dat mogelijk is.

Avondprogramma

Vier nachten.
Vier niet-met-elkaar-te-vergelijken concepten.
Vier samenwerkingen waar we trots op zijn.

STRP verkent de avond en de nacht met

Deep Hanging Out

STRPs festival hangout. Hier ontmoet je vriend en vreemdeling om samen te reageren op STRPs expo en op het gesprek zelf. Samen met artiesten en ontwerpers oneseconds, Arvid&Marie, KNOT Kollektiv en Circus Engelbregt neem je deel aan een steeds weer veranderend gesprek waarin je nadenkt over wat die dialoog en samenkomst nu écht betekenen, terwijl je je laat bevreemden en verwonderen door de ontmoetingen die hier het hele festival door plaatsvinden.

Vrijwilligersoproep

Programma

Laden...