Deep Hanging Out

STRP 2020 festival hangout for friends & strangers

When: 2-5 april, 12:00-20:00

STRPs festival hangout. Hier ontmoet je vriend en vreemdeling om samen te reageren op STRPs expo en op het gesprek zelf. Samen met artiesten en ontwerpers oneseconds, Arvid&Marie, KNOT Kollektiv en Circus Engelbregt neem je deel aan een steeds weer veranderend gesprek waarin je nadenkt over wat die dialoog en samenkomst nu écht betekenen, terwijl je je laat bevreemden en verwonderen door de ontmoetingen die hier het hele festival door plaatsvinden.

Deep Hanging Out is een co-productie tussen makers, studenten en ouderen.
Credits: Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.

Arvid Marie Sas Schilten Photography

Arvid & Marie

Evenveel geïnspireerd door diepgewortelde angsten en kritiek als door populaire hoaxes en bizarre utopiën rondom de versnelling van technologie, onderzoekt ontwerpersduo Arvid&Marie alternatieve toekomsten waarin ook niet-menselijke actoren zich mogen uitdrukken. “Onderzoeken hoe mensen zichzelf uiten, filosofisch én technologisch, kan leiden tot langdurende, positieve verandering.”

Circus Engelbrecht

Circus Engelbregt

Circus Engelbregt initieert en ontwikkelt (kunst)projecten die zich op de grens afspelen tussen gebieden die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken. Daar, in die tussenruimte, hoopt de ‘verbindende ontregelings-organisatie' de sociale duurzaamheid in de wereld te vergroten. Het collectief schroomt niet om te schuren langs de norm en zoekt bewust de confrontatie op: “We geloven niet in de vastgeroeste wegen van de hokjesmaatschappij.”

KNOT Kollektiv

KNOT Kollektiv

KNOT Kollektiv creëert interactieve, genre-overstijgende optredens waarin dans, circus en theater samenkomen in een bundeling van krachten die de grenzen van performancekunst omverwerpt. Geïnspireerd door het verlangen om, met theater, tijdelijk plaats te kunnen maken voor community en samenleving laat KNOT Kollektiv haar werk ook buiten de klassieke kaders van de podiumkunsten het toneel betreden.

Oneseconds Robin Alysha Clemens

oneseconds

Cross-over kunstenaarscollectief oneseconds ontwerpt en presenteert performances, installatiekunst en games. Bevlogen door menselijk gedrag en het vermogen om dat te beïnvloeden bedenkt en ontwikkelt het gezelschap activiteiten en zelfgebouwde tools waarbij ook het publiek een actieve rol inneemt. Zo belicht het gezelschap aspecten van groepsgedrag en systemen, door met technologie te laten zien hoe diezelfde technologie onze gedachten en ons gedrag verandert en bepaalt.

Alle datums
& Tijden

 • 2 apr.
  12:00 – 20:00
 • 3 apr.
  12:00 – 20:00
 • 4 apr.
  12:00 – 20:00
 • 5 apr.
  12:00 – 20:00

Waar is het?

DOMUSDELA
Kanaalstraat 4
5611 CT Eindhoven