Tours & mini-workshops

STRP Festival 2020

Voor vo, mbo & hbo/wo

 • 110 minuten tour en een mini-workshop
 • Donderdag 2 & vrijdag 3 april 2020, 08.50 - 17.00u
 • € 9,50 per deelnemer
  Betaling via klassikaal tegoed CJP Cultuurkaart, tegoed Museumschatten of per factuur
 • Docenten/begeleiders mogen kosteloos mee
 • Inclusief gratis toegang tot de expositie in het weekend op 4 en 5 april voor alle deelnemers, docenten en begeleiders

Voor wie

 • Voor alle klassen VSO, VMBO, HAVO en VWO, onder- en bovenbouw (zeer geschikt voor CKV, Cultuur en Maatschappij, Sector Techniek en Technasium)
 • MBO techniek, creatief, sociale beroepen (zeer geschikt voor Burgerschap, Creativiteit en Techniek)
 • HBO creatieve, technologische en maatschappelijke studies
 • Docententeams

Info

STRP nodigt scholieren en studenten uit voor een open dialoog over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst.

Van 2 tot en met 5 april is het weer tijd voor STRP Festival 2020. Zoals altijd kun je een prikkelend en tot de verbeelding sprekend programma verwachten met een tentoonstelling, sessies met sprekers, uiteenlopende performances, workshops en dialoog. Nieuw is dat we op een prachtige nieuwe locatie in het centrum van Eindhoven neerstrijken: DOMUSDELA. En, om het festivalgevoel te versterken en de energie meer focus te geven gaan we met het festival van 10 naar 4 dagen. De tours en mini-workshops voor onderwijs zijn op 2 en 3 april.

Kunnen we ons een toekomst voorstellen waarin de mens een minder dominant en arrogant wezen is?

Tijdens STRP Festival 2020 onderzoeken we hoe we het denken vanuit het perspectief van een mens kunnen verschuiven naar een breder perspectief, waarin de mens één van de spelers is, in plaats van de onmisbare hoofdspeler. Samen met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, denkers en doeners gaan we op zoek naar nieuwe, hoopgevende scenario’s voor de toekomst waarin we ons een andere verhouding tot technologie, natuur en de dingen om ons heen verbeelden.

Lees hier meer over STRP EXPO.

Onderwijsprogramma

Leerlingen en studenten ontdekken de expositie van STRP Festival en verkennen de ideeën en vragen over de toekomst die je hierin tegenkomt. Door samen te kijken, te denken, te speculeren en kritische vragen te stellen worden ze uitgedaagd een eigen idee te vormen en met elkaar in gesprek te gaan. In de interactieve tours waarin leerlingen en studenten vooral zelf mogen doen, wordt de nadruk gelegd op het bewust worden van de eigen positie en die van de ander. Tijdens de aansluitende mini-workshop voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo worden deelnemers gestimuleerd om hun eigen toekomstscenario te maken. Wat vind ik en wat wil ik? De aansluitende mini-workshop voor hbo-studenten gaat in op hoe deelnemers zich verhouden tot alle levende dingen om zich heen. Welke connectie ervaren zij, en wat doen zij met die connectie?

Inschrijven

Schrijf snel in via het inschrijfformulier!
Donderdag 2 april is helemaal uitverkocht. Voor vrijdag 3 april zijn er nog een paar laatste opties.

Contact

Shirley Hendrikse
040-2367228 of 06-14982414
shirley[at]strp.nl

Alle datums
& Tijden

 • 2 apr.
  08:50 – 17:00
 • 3 apr.
  08:50 – 17:00

Waar is het?

DOMUSDELA
Kanaalstraat, Centrum 4
5611 CT Eindhoven