STRP DigiSchool

Thuisopdrachten voor vo & mbo

Komende tijd publiceert STRP een aantal thuisopdrachten voor voortgezet onderwijsleerlingen en mbo-studenten. Deze kunnen zij zelfstandig thuis uitvoeren via Instagram. Voor docenten maken we steeds een handleiding om de opdracht te briefen en na afloop te reflecteren.

Ontvang je nog geen STRP Onderwijsnieuwsbrief en wil je alle opdrachten ontvangen? Meld je dan aan voor de STRP Onderwijsnieuwsbrief. Je ontvangt alleen een mailing wanneer er onderwijs gerelateerd nieuws is, maximaal eens per maand.

Nieuwsbrief VO

Nieuwsbrief MBO

Antoine Bertin

Opdracht #02 – mei 2020

Leerlingen/studenten analyseren vanuit hun thuis de natuur in hun omgeving. Ze verzamelen data en aan de hand hiervan creëren ze een abstract muziekstuk en collage. Hebben ze er wel eens bij stilgestaan hoe een boom kan klinken? En een rivier? En hebben ze wel eens zo specifiek hun eigen omgeving geanalyseerd? Aan de hand van kunstwerken van Antoine Bertin leren ze over het omzetten van data in geluid en hoe je door geluid een andere relatie met natuur kunt krijgen.

Docentenhandleiding opdracht #2

Opdracht #01 – april 2020

Leerlingen en studenten worden uitgedaagd om anders naar hun thuisomgeving en spullen te kijken. Welk ding heeft in deze nieuwe situatie minder waarde en welke juist meer? Kunnen we de dingen om ons heen meer waarderen door deze een andere functie, positie of rol te geven? Geïnspireerd door kunstwerken van Nonhuman Nonsense denken leerlingen en studenten na over behoeftes en waarden, met als doel een bewust, kritisch en eigen standpunt te stimuleren.

Docentenhandleiding opdracht #1

Samenwerken met STRP DigiSchool?

De sluiting van scholen heeft ervoor gezorgd dat scholen in zeer korte tijd hun onderwijs zo goed als volledig digitaal hebben gemaakt. We vinden de daadkracht en creativiteit die we zagen en nog steeds zien enorm bewonderenswaardig. Vanuit STRP daarom een digitaal applaus en veel respect voor jullie onderwijsmakers! We kunnen ons voorstellen dat ondanks deze prestaties er ook nog veel uitdagingen en vragen zijn. Mocht je denken dat STRP hierin een rol kan spelen, neem dan contact op via shirley@strp.nl of via 06-14982414 om mogelijke samenwerkingen te bespreken.

STRP Onderwijs

STRP DigiSchool is ontwikkeld in samenwerking met Djoeke Schoots en Demi Janssen en onderdeel van STRP Onderwijs.

STRP onderwijs