STRP x Muziekgebouw

Event

Wanneer: 5 april, 20:00 - 00:00

STRP en Muziekgebouw Eindhoven vinden elkaar in het gedeelde verlangen om aanstormend talent en innoverende kunst een hoofdrol op het podium te geven. Onder sublabel Felt creëert het Muziekgebouw “een oase in de drukte van alledag” als antwoord op de haast en hype, waar plek is voor muziek die verdiept en vertraagt.

Lekker rustig aan doen dus, terwijl je je laat overweldigen door een triple bill van een van de grootste talenten uit de neo-klassieke muziekscene. “Muziek van jonge makers met een klassieke insteek is aan een opmars bezig, of we het nu neo-klassiek, cross-over, ambient, indie-classical, modern gecomponeerd of focusmuziek noemen. – Het vinden van een balans tussen verdieping, menselijke maat, aandacht en focus lijkt steeds belangrijker te worden.” (– BrabantCultuur over Felt)

James McVinnie

Pianist en organist James McVinnie bewijst dat tijdreizen geen verzinsel is: in zijn werk omsluit hij muziek van de 16e eeuw tot nu. McVinnie werkt samen met grote namen als Martin Creed, Richard Reed Parry (Arcade Fire), David Lang en Bryce Dessner (The National). Zijn debuutalbum Cycles (2013) werd geschreven door de klassiek-moderne componist Nico Muhly. Tijdens STRP Festival blaast McVinnie nieuw geluid in het kerkorgel DOMUSDELA, waar hij muziek laat horen van, onder andere, Philip Glass en Squarepusher.

Klik hier voor een video.

Shards

Shards

Kieran Brunt zingt en maakt muziek. Wat begon in het schoolkoor en een pubertijd in bandjes mondt nu uit in twee professionele, eigen projecten als componist: elektro-koor Shards  en indie-tronic outfit Strange Boy.

Vocal group Shards en verzameling vrienden en “vrienden van vrienden” met ieder hun eigen achtergrond als zanger, componist, dirigent of lid van een band. Bij elkaar gebracht om een nieuw koor te vormen tijdens een festival van Nils Frahm in the Barbican, werkte Shards, na Frahm, samen met verschillende componisten en artiesten, waaronder Nico Muhley, Michael Price en Anna von Hausswolff. Op hun debuutalbum FIND SOUND (2019) klinkt een betoverende mix van klassieke vocalen, drums en dromerige elektronica.

Klik hier voor een video.

Strange Boy Alex Kozobolis

Strange Boy

Strange Boy (een duoproject met componist Matt Huxley) vermengt elektronische structuren met deels gesampelde en live gezongen vocalen. Het titelnummer van hun laatste album, Suburbia (2018), is een “hazy recollection of growing up in suburbia” waar slaperige parken, stille straten en de huizen van vrienden plots het landschap vormen voor persoonlijke en seksuele verkenning. Over het gevoel dat daarbij hoort zegt Brunt: “I wanted the lyrics and sound-world to capture the excitement and danger of it all.”

Klik hier voor een video.

Locatie

De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt!

Datum
& Tijd

  • 5 apr.
    20:00 – 00:00