Persbericht | Programma STRP Biënnale rond

Het programma van STRP Biënnale, van 24 maart tot 2 april in het Klokgebouw in Eindhoven, is rond. De zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors, staan centraal op het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland.

Het tiendaagse festival presenteert internationale tech-toppers, jong lokaal creatief talent en alles daartussen in de gigantische hallen van een oude Philips-fabriek. Nog meer dan voorheen focust STRP Biënnale op de presentatie van nieuw werk, vaak in opdracht van STRP gemaakt, altijd met de monumentale omgeving waarin het gepresenteerd wordt in het achterhoofd.

Artistiek directeur Angelique Spaninks: “Ik ben heel blij met de samenhang en lef in het programma. We brengen de spannendste makers van nu, die stuk voor stuk een kijk geven op waar de combinatie van creativiteit en technologie toe kan leiden.”

Hoogtepunten uit de expo’s, performances en dance-avonden op het programma zijn onder andere:

Fight van Memo Akten

Ook zonder filter-bubble neemt niemand precies hetzelfde waar. Fight is de wereldpremière van een virtual reality-experience die laat zien dat dingen niet zijn zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. Akten is een Turkse kunstenaar, musicus en hacker. Hij exposeerde onder meer in het Victoria & Albert museum en laat zich met Fight inspireren door wat kunstenaars kunnen betekenen in een wereld waarin feiten en fictie onder druk staan.

Pandora’s Dropbox van Katja Heitmann

Nieuw werk van de nationaal en internationaal furore makende jonge choreografe Katja Heitmann. Ze presenteert een ideale wereld waarin mensen optimaal functionerende machines worden. Haar dansers worden apparaten van botten, spieren, sensoren en vlees.

Kevin Kelly

De komst van best-seller-auteur en tech-goeroe Kevin Kelly geeft de ambitie van STRP Biënnale weer om de meest spraakmakende toekomstdenkers van nu naar de slimste regio van de wereld te halen.

What If Collective

Het jonge Eindhovense What If Collective laat bezoekers nieuwe geluiden en beelden creëren door te spelen met een gigantische sensor in de vorm van een reuze tapeloop. MGNT vormt een eerbetoon aan elektronica-pionier Dick Raaymakers.

Eindhovense initiatieven als Het Wild, Albert van Abbe en Modulab figureren bij STRP temidden van de beste acts die in hun straatje passen, van elektronische muziek-pionier Monolake tot de iconische gay-rapper Zebra Katz.

Geheel in het thema Senses& Sensors gaat kunstenaar Margriet Craens de samenwerking aan met IBM’s Chef Watson; een computer die nieuwe recepten samenstelt.

Naast deze werken brengt STRP Biënnale nog tientallen andere programma-onderdelen die alle zintuigen op scherp zetten. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Heijthuijsen, STRP Marketing & Communicatie, via telefoonnummer +31(0)40-236 72 28 of mail naar: joost@strp.nl.