Flipside Audio

Flipside Audio, Dries Depoorter

STRP Biënnale 2017 © Willie Kerkhof

Flipside Audio is een installatie die het mogelijk maakt om de andere kant van de wereld te beluisteren. Sluit in het gras je headset aan en hoor de andere kant van de wereld, waar zich een microfoon bevindt.

Het werk van mediakunstenaar en digital creative Dries Depoorter gaat over de plaats die internet inneemt in de samenleving en de gevolgen daarvan op privacy, (online) identiteit en surveillance. Een voorbeeld daarvan is Seattle Crime Cams, een video-installatie waarin hij real-time surveillance combineert met het geluid van live politieradio’s.

Dries Depoorter studeerde zes jaar elektronica voor hij de overstap maakte naar mediakunst. Depoorter presenteerde in De Brakke Grond zijn eerste interactieve media-installaties aan een internationaal publiek. Hij nam deel aan het IDFA DocLab en had exposities bij onder andere Fiber Festival, Creative Coding Amsterdam, Bozar, Z33, Tetem, IDFA Doclab, Retune festival, Trailerpark I/O, Dutch Design Week en Van Abbemuseum. Momenteel woont hij in Amsterdam, waar hij een eenjarige residency heeft van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.