Warping Halos Live

Warping Halos Live, Children of the Light

STRP Biënnale 2017 © Tim Meijer

Children of the Light delen hun fascinatie voor licht op speelse en onconventionele wijze met het publiek. Warping Halos roept een tegelijk betoverende en kortstondige kosmische orde op. Werkten de Children of the Light tot nu toe vooral met wit licht, voor Warping Halos trekken ze dit uiteen in een palet van kleuren. Dj en producer Huerco S. componeerde een bijpassende soundscape dat het werk compleet maakt.

Kunstenaars/ontwerpers Christopher Gabriel en Arnout Hulskamp uit Amsterdam vormen samen Children of the Light. Het duo probeert het publiek zowel te betoveren als te mystificeren via abstracte en sferische scenografie. Hun werk is waarnemingskunst in de traditie van James Turrell en Olafur Eliasson. Ze zijn ‘visual residents’ in de Amsterdamse club De School, verzorgden de visuals van het Darkside project van Nicolas Jaar, maar exposeren even makkelijk in het Stedelijk Museum Amsterdam. In 2017 hebben ze hun eerste solo-expositie in galerie Gabriel Rolt in Amsterdam.

In hun interactieve kunstinstallaties onderzoekt het duo hoe voorwerpen licht absorberen en hoe materialen licht zichtbaar maken en weerspiegelen. Door de achterliggende techniek te verbergen en transformeerbare elementen te gebruiken, spelen ze met de perceptie en verbeeldingskracht van de toeschouwer. Voorheen werkten ze enkel met wit licht en duisternis. Op STRP Biënnale gebruiken ze voor de eerste keer kleur. Hun werk DIAPOSITIVE, waarin ze monochroom licht gebruikten, stond voor de maan. In Warping Halos ontrafelen ze nu het licht van de zon dat in essentie niet wit is, maar juist is opgebouwd uit vele kleuren.

Op verzoek van het Amsterdamse kunstenaarsduo Children of the Light nam dj en producer Huerco S. een soundscape op voor hun Warping Halos. De Ambient van Huerco S. dompelt je onder in een abstract landschap van klank. Zijn muziek is rijk en gelaagd.

Voor de LIVE versie van Warping Halos voegt zich tijdens het eerste weekend van STRP nog een derde artiest bij het gezelschap en dat is sopraan Brigitte van Hagen. Haar stem meandert over de lage landschappen van Huerco S. waardoor de installatie een betoverende kosmische orde oproept.