Albert Van Abbe (NL)

Live A/V

© Boudewijn Bollmann

De Nederlandse techno minimalist Albert van Abbe verrast het publiek met zijn creatieve verkenningen waarin hij beeld en geluid altijd samenvoegt en tot een geheel komt waarin je je kunt verliezen. Van Abbe IS Eindhoven.

Zijn no-nonsens toon en houding zijn het toonbeeld van het geluid in zijn geboortestad sinds 2001. Hij begon in het illegale rave-circuit en is nu de eenzame cowboy die de techno-vlam donker, dystopisch en natuurlijk futuristisch houdt.

Van Abbe behandelt zijn geluid alsof het een fysieke plek is, waar het publiek deelgenoot kan worden in een reis door licht en geluid. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum “Champagne Palestine” op zijn eigen VANABBE label vertaalde hij het narratief van die plaat in een audiovisuele (A/V) live performance, een omgeving waarin je in zijn verhaal gevangen wordt.

Met maatgemaakte en op audio reagerende software neemt Van Abbe de bezoekers mee door kale landschappen, abstracte ruimtes, datasmog, langzaam ontrafelende horizonten en bergtoppen die je longen vullen met de meest zuivere lucht mogelijk. Een audiovisuele trip die je dichter bij jezelf brengt.