Cairo Liberation Front (NL) x High Wolf (FR)

© Tim Roelofs

Vier jaar geleden deed Cairo Liberation Front haar tweede optreden ooit op STRP Biënnale. Ondertussen stond het Tilburgse duo met hun new wave van Arabische bruilofts-rave op plekken als Pukkelpop, Dour en Art Basel Dubai. Tijd om hen terug te vragen.

Cairo Liberation Front promoot de sonische Arabische revolutie door electro cha3bi te draaien uit de volksbuurten van Cairo. Hiermee maken ze een kolkende mix van Amerikaanse hip-hop, eurohouse en Arabische ritmes. Alsof Omar Souleyman, Sean Paul en Aphex Twin samen zouden spelen op een trouwfeest.

Op Eindhoven Psych Lab ging Cairo Liberation Front de samenwerking aan met High Wolf, een Franse muzikant die bekend staat om zijn mystieke, percussieve en tribale muziek. Hij put inspiratie uit de Afrikaanse en Aziatische cultuur en werkte samen met onder andere Sun Araw en Jim O’Rourke. Hiermee komen ze terug.

Hoe het klinkt? Alsof ze hun trademark-theedoeken in tie dye dompelden. Over een laag van live-drum worden zwevende Arabische synth-tapijten gedrapeerd die de bezoekers meenemen op een trip. Alsof ooit, in het verre Oosten een krautrockband bestond waarvan de opnamen nu pas zijn teruggevonden.

Dit doen ze op hun eigen Eurabia-avond, waar ze de samenwerken met hun vrienden van HET WILD.