Chagall (NL)

In een betoverende audiovisuele performance heeft Chagall letterlijk de muziek in haar vingers. Met een verfijnde choreografie aan handbewegingen, gehuld in speciale mi.mu-gloves, brengt ze geluiden en vocale effecten tot leven. De draadloze handschoenen zitten vol sensoren die reageren op elke beweging of gebaar. De combinatie van state-of-the-art technologie met menselijke vloeiende bewegingen bewijst dat technologie niet onpersoonlijk of mechanisch hoeft te zijn.

Chagall is een Nederlandse elektronische muziekproducer, songwriter en zangeres gevestigd in Londen. Haar muziek is beïnvloed door het soulvolle experimentalisme van James Blake en de eclectische wereld van Björk, ondersteund door de donkere onderbuik die doet denken aan Burial en de groeiende generatie vrouwelijke producers als FKA Twigs en Tirzah. Chagall raakte gefascineerd door de mi.mu handschoenen, het geesteskind van singer-songwriter Imogen Heap. In 2014 werd Chagall onderdeel van het mi.mu development team en stelde zelf haar eigen handschoenen samen.

Deze artiest is onderdeel van STRP Sounds x Modulab. Dit evenement is toegankelijk met een STRP expo ticket.

Op zaterdag 25 maart van 15:00 tot 15:20 uur (Zone 2) geeft Chagall een presentatie waarbij ze de werking van de mi.mu gloves demonstreert en verder toelicht.