CONFERENCE FOR THE CURIOUS

STRP & VPRO MEDIALAB

Conference for the Curious

Conference for the Curious is dé verzamelplek voor de aller nieuwsgierigste STRP Biënnale bezoekers. Dit keer bieden we niet één, maar twee dagen verdieping en gesprekken met makers en denkers, doeners en kenners die ieder binnen hun eigen expertise grenzen opzoeken en zo mogelijk helpen verleggen. Dag twee van de conferentie is opgezet in samenwerking met VPRO Medialab.

Meer informatie over alle sprekers vind je hier.

Voertaal: Engels.

STRP Senses & Sensors

29 maart 2017 09:30 – 19:00

Op de eerste dag zoomt STRP in op het thema van STRP Biënnale 2017: Senses & Sensors. Spraakmakende nationale en internationale sprekers schijnen hun licht op dit thema vanuit verschillende perspectieven. De Amerikaanse science/sciencefictie auteur en lid van de conceptuele popgroep YACHT Claire L. Evans zal spreken over muziek voor artificiële intelligenties. Tom Pursey spreekt over Tate Sensorium, een multisensorische tentoonstelling. Geurexpert Sissel Tolaas bespreekt het belang van ons reukvermogen, volgens haar zijn geuren een cruciaal component in onze definiëring van, begrip voor en oriëntatie in een omgeving. Universitair hoofddocent Stefan van der Stigchel, verbonden aan Universiteit Utrecht, zal het hebben over zijn onderzoek naar aandacht en visueel bewustzijn. Daarnaast zullen zes kunstenaars wiens werk onderdeel is van STRP Biënnale 2017: Stelarc, Tobias Revell, Thought Collider, Anagram, Memo Akten en Dries Depoorter in gesprek gaan over hun visie en hun kunstenaarspraktijk. Samen schetsen zij de contouren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sensorische systemen van vandaag en morgen, en laten ons delen in hun gedachten over de invloed die dit kan gaan hebben op ons, onze cultuur en onze toekomst. Isolde Hallensleben zal met haar nieuwsgierigheid de gasten vriendelijk scherp binnenstebuiten keren.

STRP Keynote – Kevin Kelly

29 maart 2017 20:00 – 23:00

Hoogtepunt van Conference for the Curious is de keynote door Kevin Kelly, een van de grondleggers van technologie-magazine Wired en auteur van bestsellers als De Wil Van Technologie en het vorig jaar verschenen The Inevitable. In dit laatste boek schetst Kelly de twaalf drijvende technologische krachten die volgens hem de komende dertig jaar ons leven zullen bepalen. Met The Inevitable biedt Kelly een optimistische maar ook realistische routekaart voor de toekomst, gebaseerd op drie decennia persoonlijke ervaring met en betrokkenheid bij de ontwikkeling van digitale technologie en internet.

Filosoof, kunstenaar en oprichter van Next Nature Network, Koert van Mensvoort zal deze avond introduceren en in gesprek gaan met Kevin Kelly.

VPRO Medialab Explores the Future of Media and Storytelling

30 maart 2017 09:30 – 18:00

De echt nieuwsgierige bezoeker kan zich twee dagen laven aan toekomstverhalen, want op donderdag 30 maart neemt VPRO Medialab het stokje over. VPRO Medialab Explores the Future of Media and Storytelling vormt het sluitstuk van de reizende dialoog langs vijf festivals. De basis is het Meet the Maker-format, waarin bezoekers ideeën uitwisselen met achttien radicale mediavernieuwers, zoals Floris Kaayk, Steye Hallema en Ersin Han Ersin (Marshmallow Laser Feast). Deze sessies zijn onderdeel van het uitgebreide programma van drie interessante keynotes, STRP Biënnale Expo Toursstorytelling en HoloLens workshopsPitching for Funding, Exploding Cinema en meer. Onder andere cultureel hacker en next-level filmmaker Lance Weiler en StoryCode-oprichter Aina Abiodun geven de toekomst hierin vorm en een stem. Dit is ook je kans om kennis te maken met een aantal STRP Biënnale 2017 kunstenaars, zoals: Richard Vijgen, Leanne Wijnsma, Anagram and Polymorf.

The Skin Deep – THE {AND} – live experience

30 maart 2017 20:00 – 23:30

Met {THE AND} duikt The Skin Deep in de aard van intimiteit, waarbij ze de dynamiek van hedendaagse relaties verkennen door het publiek toe te laten in de emotionele wereld van bestaande koppels, welke zowel vrienden, geliefden, ouders, kinderen, collega’s als ouders betreft.

‘The emotional experience of human life is dramatically, maybe even traumatically shifting in a short window of time never seen before in our history’, zegt Topaz Adizes, winaar van internationale prijzen en schrijver/regisseur van The Skin Deep. Deze veranderingen hebben nieuwe vragen, verkenningen en experimenten op gang gebracht. Hoe wil ik mijn leven lijden in relatie tot anderen? The Skin Deep creëert ervaringen die de kans bieden deze veranderingen te verkennen en onderzoeken. Met een focus op menselijke verbindingen in het digitale tijdperk, deze ervaringen zetten je aan het denken over de connecties tussen jou en anderen.

Timetable

Tickets

Tickets: € 50,- per dag, € 35,- voor het avondprogramma met Kevin Kelly, of € 100,- voor beide dagen inclusief Kevin Kelly. Studenten krijgen korting.

Let’s make sense of the future now!

PROGRAMMAGIDS CONFERENCE FOR THE CURIOUS 2017

Liever een PDF? Je kunt de programmagids hier downloaden.