4D Graffiti Invasions by AUJIK

30/06/18 – 31/12/18

STRP POP UP

Polygon Graffiti: Karakuri cores, AUJIK

STRP x Emoves present the next level of street art in AR at Strijp-S
30/06/18 – 31/12/18

STRP en Emoves gingen de samenwerking aan en voegden een nieuw hoofdstuk toe aan graffiti. Zaterdag 30 juni opende in Eindhoven de wereldpremière van de traag bewegende, vloeibare graffiti in 4D, ontworpen door AUJIK.

Lopend op Strijp-S ervaar je via je smartphone een spectaculaire virtuele laag die over de fysieke omgeving heen valt. Graffiti in augmented reality (AR) kan overal opduiken en plots weer verdwijnen, maar het wordt pas écht spannend als die graffiti in AR geen bevroren beeld is, maar tot leven komt.

Tijdens Emoves 2018 presenteerde STRP een aantal nieuwe werken van de Zweedse kunstenaar AUJIK op Strijp-S. AUJIK heeft een achtergrond in de skateboard- en graffitiscene en combineert in zijn werk elementen uit robotdesign, architectuur en neurowetenschappen. Hij creëert vloeibare, traag bewegende graffiti, die je als in een droom meeneemt naar een andere dimensie. De futuristische en fantasierijke virtuele wereld van AUJIK smelt in Eindhoven samen met de robuuste down-to-earth architectuur van Strijp-S. 4D Graffiti Invasions by AUJIK is nog tot en met 31 december 18.00 uur te zien.

Rondleidingen
Heb je interesse in een georganiseerde tour voor een groep, neem dan contact op met Shirley Hendrikse via shirley@strp.nl of 040 2367228.

Homebase
Je eigen tour langs de werken van AUJIK op Strijp-S start je bij de AUJIK Homebase, die zich bevindt bij MU, bushalte Strijp S. Hier vind je alle info over de app die je moet downloaden en de locaties waar de 4D werken zich bevinden.

Locaties

Smartphone vereisten
Download de 4D Graffiti Invasions app gratis in de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS). Ervaar de futuristische en fantasierijke virtuele wereld van AUJIK die in Eindhoven samensmelt met de robuuste down-to-earth architectuur van Strijp-S.

De app is beschikbaar in de App Store (vereist iOS 11 of nieuwer, vanaf iPhone 6S) en Play Store (vereist Android 7.0/8.0 of nieuwer afhankelijk van het toestel).

Let op: als je de app niet kan vinden in de App/Play Store voldoet je telefoon niet aan de vereisten – koop een nieuwe telefoon, of vraag een vriend om met je mee te gaan!

Volg na het installeren van de app de tutorial. Je ziet een abstracte 3D plattegrond die de locaties van de werken toont. Loop naar de locaties en zoek de STRP sticker op de grond. Als je de locatie hebt gevonden, tik je op het roze vierkant op je scherm. Tik op de knop die verschijnt. Als je op de knop “experience graffiti” tikt opent de camera op je telefoon. Scan de STRP sticker… Veel plezier!

Over AUJIK
AUJIK is een door de Zweedse kunstenaar Stefan Larsson geïnitieerd kunstenaarsconcept. Centraal in het werk van AUJIK staat kunstmatige intelligentie, natuur, technologie, perceptie, toekomstspeculaties, neurowetenschap en architectuur. AUJIK lijkt op een fictieve sekte met elementen uit het shintoïsme, zenboeddhisme en de Japanse natuurgodsdiensten. Volgens AUJIK heeft alles, zelfs de meest kunstmatige dingen, een bewustzijn en een ziel. Stefan Larsson (geboren in Söderhamn, Zweden) studeerde in 2005 af aan de Umeå Academy for Fine Arts in Zweden. Inmiddels woont en werkt hij al zo’n negen jaar in Ōtsu, Japan.

Credits
Concept | AUJIK – Stefan Larsson http://www.aujik.com/
Realisatie | Sander Veenhof http://sndrv.nl/
Realisatie toolkit | Dutch Rose Media – Augmented Reality Design https://www.dutchrosemedia.com
4D Graffiti Invasions by AUJIK is ondersteund door Brabant-C.

PERS
Download hier het Persbericht en/of persfoto’s.
Neem voor interview verzoeken, meer informatie en persbeelden contact op met Ton van Gool, STRP Director, telefoon +31 (0)40-2367228 of e-mail: ton@strp.nl.