30/06/18 – 01/10/18: Graffiti in AR

STRP POP UP

Niet alleen scoort Eindhoven internationaal hoog als stad van technologie en design, maar óók als ‘urban’ stad. Het is opmerkelijk dat dit Eindhovense DNA van urban, technologie en nog nooit verstrengeld is geraakt, maar dat gaat nu gebeuren! STRP en Emoves bundelen de komende jaren hun krachten door gezamenlijk experimenten op te zetten waarin technologie en design gaan infiltreren bij graffiti, skateboarding, BMX en breakdancing. En andersom.

Onze eerste challenge is om aan graffiti een nieuw hoofdstuk toe te voegen. Klassieke graffiti wordt met spuitbussen fysiek aangebracht in de openbare ruimte. Graffiti in Augmented Reality (AR) is een virtuele laag die aangebracht wordt over de echte, fysieke wereld heen. Beide lagen worden tegelijkertijd zichtbaar, met gebruik van je smartphone. Graffiti in AR kan overal opduiken en weer verdwijnen. Maar het wordt pas écht spannend als die graffiti in AR geen bevroren beeld is, maar tot leven komt.

Tijdens Emoves 2018 presenteert STRP 8 tot 10 nieuwe werken van de Zweeds/Japanse kunstenaar AUJIK op Strijp-S. AUJIK heeft een achtergrond in de skateboard- en graffitiscene en combineert in zijn werk elementen uit robotdesign, architectuur en neurowetenschappen. Hij creëert een vloeibare, traag bewegende graffiti, die je als in een droom meeneemt naar een andere dimensie. De futuristische en fantasierijke virtuele wereld van AUJIK smelt in Eindhoven samen met de robuuste down-to-earth architectuur van Strijp-S.

Opening : zaterdag 30 juni, 15.30, Ketelhuisplein, Strijp-S.

Na de opening op 30 juni bezoeken we samen met AUJIK zijn nieuwe werken op het Strijp-S terrein. Aansluiten bij deze rondleiding is gratis, wel graag aanmelden op info@strp.nl.

Op zondag 1 juli zijn er rondleidingen om 13, 14, 15, 16, 17 en 18 uur.
De werken van AUJIK zijn te zien van 30 juni 15.30 uur tot 1 oktober 20 uur.