Me & Chef Watson

Een diner bedacht door machine en bereid door mens. In Me & Chef Watson gaat Margriet Craens de samenwerking aan met IBM’s Chef Watson; een computerprogramma dat nieuwe recepten verzint op basis van bestaande kookalgoritmes en een database met informatie over de chemische samenstelling van ingrediënten. ‘Cognitive cooking’, noemt Chef Watson het zelf. Watson is niet gebonden aan vastliggende combinaties, of aan bepaalde tradities. Alle mogelijke en onvermoed lekkere combinaties kan het bedenken. Maar Watson mist ook bepaalde eigenschappen, daadwerkelijk kunnen koken bijvoorbeeld, laat staan proeven. Margriet kan dat natuurlijk wel, maar ook zij is voorgeprogrammeerd met voorkeuren, vooroordelen en persoonlijke herinneringen. Het resultaat kun je proeven bij een viergangen-verrassingsdiner. Tussen de gangen door vertelt Chef Watson.

Margriet Craens werkt als multidisciplinair kunstenaar en schrijver in Eindhoven. Ze experimenteert in de gebieden tussen kunst, design, eten en cultuur. Craens is één van de oprichters van de 70% BAR en The Fat Pony, waar ze de snijvlakken en grenzen verkent tussen restaurant en kunstwereld.

Het viergangen-verrassingsdiner duurt ongeveer anderhalf uur en kost per persoon €50,- (inclusief drank, koffie en thee). Tickets zijn verkrijgbaar via onze website. Voor vragen, of het doorgeven van allergieën kun je mailen naar meandchefwatson@gmail.com.

 

project van: Margriet Craens in samenwerking met Chieri Higa

ontwikkeling concept: Lucas Maassen

regie: Lisah Baert