Polymorf (NL)

Thermocorpus

In Thermocorpus draag je een pak waarop beelden geprojecteerd worden met behulp van warmte en koude pixels. Deze pixels veranderen in een fractie van een seconde van temperatuur, van koud naar warm en terug. Met meer dan 900 pixels, variërend in groote van 1 x 1 cm tot 5 x 5 centimeter, wordt het hele lichaam bedekt en gebruikt als scherm. Temperatuur beïnvloedt je stemming en doet dat sterker dan andere zintuigen. Warmte en kou brengen een sterk welbehagen of onbehagen teweeg in het lichaam.

Interdisciplinair design collectief Polymorf ontwierp Thermocorpus. Polymorf is geïnteresseerd in hoe we het lichaam en het brein strategisch kunnen beïnvloeden om daarmee onze immersieve ervaring te versterken en nieuwe sensorische verhalen te vertellen. Naast Thermocorpus kun je op STRP Biënnale 2017 ook hun installaties The Entangled Body en Famous Deaths bewonderen/ervaren.

Thermocorpus is onderdeel van de Sensory Gym.

 

Thermo Corpus is ontworpen door Polymorf.

Polymorf is: Marcel van Brakel, Frederik Duerinck, Wander Eikelboom, Mark Meeuwenoord and Peter Boonstra.

Additional design team: Thomas Huster, Sander Takkenberg, Ruben Daniëlse, Stefan van Dijk, Roman Guerin and Karin de Jong (CMD Avans Hogeschool Breda).