Robbers/ Krijger/ Winkel (NL)

Stefan Robbers

Drie modulaire monsters uit de Eindhovense elektronische scene startten onder de naam Modulab maandelijkse avonden rond zelfgebouwde en modulaire synths. Met snoeren als spaghetti koppelen ze analoge machines aan elkaar, wat samenspelen heel direct maakt.

Stefan Robbers is een van de meest veelzijdige en productieve Eindhovense muzikanten. Als je niet weet wie hij is moet je het maar googlen. De afgelopen jaren kreeg Robbers de behoefte aan een ​​hands-on aanpak. Hij wilde plezier beleven aan de onvoorspelbare ontdekkingen van het muzikale experiment door meer hardware te gebruiken en een dubby-muziekbenadering.

Allard Krijgers werkte als FRAKnoise aan verschillende projecten. Bijvoorbeeld The Exploration of Non Existing Musical Instruments (ENEMI). Als componist/muzikant trad hij toe tot de stichting Componisten van Overbodige Muziek (www.stichting.com). Zijn tweede project The Fables of Allard Krijger (2001) is een conceptalbum over fabels. Daarna kreeg hij het druk met zijn eigen leven waardoor zijn projecten op een lager pitje kwamen te staan. Tot nu…

Jurgen Winkel is producer, muzikant, kunstenaar en performer. Hij speelde in de jaren tachtig en negentig bij de underground elektro-rockband Blind. Zij toerden een aantal jaren door Europa en speelden op vele festivals. Momenteel combineert hij elektronische muziek met analoge geluiden en produceert hij experimentele dansbare muziek in allerlei stijlen. Tijdens zijn optredens wordt het publiek geleid door een wereld van beeld en geluid.

 

Deze artiesten zijn onderdeel van STRP Sounds x Modulab. Dit evenement is toegankelijk met een STRP expo ticket.