Sensory Gym

Train op speelse wijze je zintuigen in de Sensory Gym van kunstenaarscollectief oneseconds. Vier teams van kunstenaars/ designers ontwierpen op uitnodiging van STRP Biënnale een workout gefocust op zintuigen. Ieder team bestaat uit een aantal ouderen en/of studenten van de onderwijsinstellingen SintLucas, TU/e, Design Academy, Avans Hogeschool en AKV|St.Joost. Samen werkten ze het basisconcept van de kunstenaar uit en zorgden ze voor de realisatie van het idee.

Stepping is Believing is een installatie waarin je samen met een medespeler verschillende levels van gewichtloze fantasiewerelden binnentreedt op een ‘stepper’. In Thermocorpus draag je een pak waarop beelden geprojecteerd worden met behulp van warmte en koude pixels. Deze pixels veranderen in een fractie van een seconde van temperatuur, van koud naar warm en terug. Hybrid Heart is een machine die aangedreven wordt door je hartslag. Je wordt geconfronteerd met het persoonlijke levensgeluid en uitgedaagd om de hartslag te beïnvloeden door de machine te besturen. The Lickenator is een challenge waarin twee spelers hun tong behendigheid en smaaksensatie kunnen beproeven.

Partners
Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Klokkenmakers, AKV|St.Joost Breda, SintLucas, Design Academy Eindhoven, TU/e en CMD Avans Hogeschool Breda