SHARE Workshops

Workshops tijdens STRP Biënnale 2017

Tijdens STRP Biënnale vinden er verschillende workshops plaats in het kader van STRP SHARE.

1: WORKSHOP IN AANRAKING MET VIRTUAL REALITY

Kruip in de huid van je eigen avatar! In deze workshop ontwerp je jouw eigen avatar die je vervolgens levensecht ervaart met behulp van een virtual reality bril. Dat doe je niet alleen, maar met z’n tweeën. Twee avatars ontmoeten elkaar in een virtuele wereld en veranderen van kleur en vorm wanneer ze elkaar aanraken. Ook hoe die veranderingen eruit zien bepaal jij zelf vooraf bij het programmeren. Onderzoek heeft uitgewezen dat je door aanraking nog sterker ervaart dat de avatar jouw eigen lichaam is. Ondervind dit aan den lijve!

2: WORKSHOP DE CREATIEVE CODE I.S.M. MU / DE CREATIEVE CODE

Een tekening… gemaakt door een robot… die door jou geprogrammeerd is. Wow! Je maakt kennis met GoTo, de tekenrobot van De Creatieve Code. GoTo spreekt de programmeertaal SNAP en werkt met Arduino. Hij leert jou spelenderwijs hoe je jouw computer kunt gebruiken als creatief instrument. Daarbij krijg je deskundige hulp van de codekunstenaars van MU. Na deze workshop loop jij het Klokgebouw uit met een door jou geprogrammeerd kunstwerk. Signeren, en ophangen maar!

goto_1

3: WORKSHOP STOPMOTION VJ

Geïnspireerd op een videoclip van ‘Nobody beats the Drum’ maak je met abstracte vormen een stopmotion animatie. De verschillende animaties worden in de apparatuur van VJ Noortje van den Eijnde ingeladen, waarmee je vervolgens kunt ervaren hoe het is om VJ te zijn. Spelen met de beelden van je zelfgemaakte animatie op muziek!

stopmotion-vj

5: WORKSHOP BITS OF SENSES & SENSORS

STRP is al jaren fan van littleBits. Zonder benodigde voorkennis bouw je elektronische circuits en leer je de werking ervan begrijpen. Doordat littleBits constant nieuwe bits (onderdelen) ontwikkelt, raken we maar niet uitgekeken en hebben we weer een nieuwe workshop uitgewerkt. Dit keer werk je met het uitgebreide assortiment aan sensorische bits die net als onze eigen zintuigen kunnen horen, voelen, zien en van alles kunnen aansturen. Denk aan beweging, druk, temperatuur, licht, geluid en buiging. Met deze bits maak je een ontwerp waarmee je een van je eigen zintuigen verbetert. Of misschien ontwerp je wel een nieuw zintuig!

littlebits

MEER INFORMATIE & AANMELDEN

Workshops vinden alleen plaats in combinatie met STRP School Rondleiding. Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Shirley Hendrikse.

Shirley Hendrikse
040 236 7228
06 149 82 414
shirley[at]strp.nl