Steve Maher (IE)

Heavy Metal Detector

Heavy Metal Detector biedt de kans om eens letterlijk en figuurlijk naar undergroundmuziek te luisteren. Met een ‘heavy metal detector’ struin je het Strijp-S terrein af op zoek naar allerlei soorten metaal. Als je beet hebt, hoor je geen irritant piepje maar je raadt het al… heavy metal.

Maher komt oorspronkelijk uit Ierland en heeft een residency in Helsinki, Finland. Het land staat bekend om zijn metalbands, met Nightwish als bekendste exportproduct. Maher wilde graag met zijn werk professionele muzikanten uit de lokale scene een platform bieden. Metal bands die een nauwe band met de stad hebben die doorklinkt in de muziek. Geinspireerd door het landschap, de gebouwen, de materialen. Heavy Metal Detector beleefde zijn premiere in Maunula, een buitenwijk van Helsinki. Daar was genoeg te vinden onder de grond. Wie weet is dat in Eindhoven ook zo. Maar mocht het toch niet lukken, dan is er altijd wel een metalen putdeksel of stalen pijp te vinden waar je langs kunt zwaaien met de detector.

Steve Maher is een bekroonde sociaal geëngageerde kunstenaar. Hij is onafhankelijk onderzoeker, schrijver, uitvinder, filoloog en curator. Maher werkt in een verscheidenheid van multimedia, alsmede binnen het sociale domein, met een sterke basis in co-creatieve en dialogische praktijk.

Je kunt je aanmelden voor een heavy metal tour over het STRP terrein door je te melden bij de receptie.

Heavy Metal Detector werkt samen met de volgende Eindhovense Metal bands:

Komatsu
Facelifter
Shadowrise
Throw me in the Crater
Sisters of Suffocation
White Boy Wasted