The Skin Deep (US)

{THE AND} interactieve installatie

© Carla Tramullas

“Welke pijn in mij zou jij kunnen verzachten?”

“Bestaan liefde nog als seksuele intimiteit weg is.”

{THE AND} werd overladen met prijzen. Het concept is simpel: twee mensen zitten tegenover elkaar en stellen om de beurt confronterende vragen over hun relatie. Vragen die ze uit zichzelf niet snel durven te stellen maar waarvan ze het antwoord dolgraag willen weten. “Wat is jouw strategie als we discussiëren?” of “De beste seks die je ooit gehad hebt, was dat met mij?”. Dertig paren met verschillende levenswijze en oriëntaties, waaronder polyamoreus, monogaam, hetero, LGBTQ, jong en oud, onderwierpen zich aan het intieme vraaggesprek. Tussen de stelletjes zitten soms ook beste vrienden, exen of broers en zussen. De filmpjes zijn meestal in splitscreen weergegeven vanuit drie camerastandpunten: links en rechts losse close-ups van beide gespreksgenoten en in het midden een wijder shot van de twee samen.

Als bezoeker krijg je een gepersonaliseerde versie te zien die is samengesteld op basis van antwoorden die jij zou geven op soortgelijke vragen. Dus je krijgt niet alleen de kans om andermans relaties te begluren, maar nog belangrijker, wordt ook aan het denken gezet over wat jij zult zeggen als je tegenover je geliefde zit.

Sinds het begin in 2014 is {THE AND} uitgegroeid tot een veelzijdig project met onder andere live-evenementen. Tijdens STRP Biënnale 2017 kun je hier bij zijn op 30 en 31 maart.