STRP SCHOOL 2017

Rondleidingen en workshops tijdens STRP Biënnale 2017 (27 t/m 31) maart in het Klokgebouw in Eindhoven

STRP SCHOOL organiseert rondleidingen en programma’s voor groepen tijdens STRP events zoals STRP Biënnale. Groepen worden door een expositie geleid en krijgen uitleg over kunstwerken, kunstenaars en wat hen beweegt om met of over technologie een kunstwerk te maken. De rondleidingen zijn zowel interessant voor groepen die geïnteresseerd zijn in technologie, techniek en media als groepen die vanuit een kunstzinnig perspectief een expositie willen bezoeken. Onze rondleiders richten zich op de werking van de gebruikte technologie en hoe deze word ingezet. Maar ook op het statement van de kunstenaar en het verhaal dat zijn/haar kunstwerk vertelt. Een rondleider legt, afgestemd op de samenstelling van de groep, meer of minder nadruk op het technologische of kunstzinnige aspect.

Afhankelijk van het event organiseert STRP SCHOOL naast rondleidingen ook workshops of verdiepende presentaties. Met als doel een bezoek aan STRP nog meer betekenis te geven, worden deze afgestemd op de thema’s van het desbetreffende STRP event.

Workshops zijn gericht op leerervaringen die ontstaan door zelf te doen. De deelnemers gaan zelf aan de slag met een opdracht die zowel creatief als technologisch uitdaagt. Presentaties maken exposities minder afstandelijk. Een toelichting van een maker of iemand van de organisatie maakt een expositie van STRP toegankelijker. Het stimuleert deelnemers om ook zelf creatief met technologie om te gaan.

Voor scholen zijn er ook lessuggesties beschikbaar die docenten zelf kunnen uitvoeren voor of na hun bezoek aan STRP SCHOOL, met als achterliggende gedachte om een bezoek aan STRP betekenisvoller te maken.

In 2017 organiseren we een STRP SCHOOL programma tijdens STRP Biënnale 2017. Kijk bij activiteiten voor meer informatie over de verschillende programma’s of neem voor meer informatie contact op met Shirley Hendrikse.

 

Shirley Hendrikse
040 236 7228
06 149 82 414
shirley@strp.nl

STRP SCHOOL 2017

STRP SCHOOL leidt groepen rond langs de veelal interactieve installaties en kunstwerken van de STRP Biënnale. Een zeer levendige tour waarin je vooral veel zelf mag doen. Voor of na de rondleiding kan een complementerende workshop worden gevolgd, met technieken en thema’s als virtual reality, tast, creatief programmeren, animatie, vj, smaak, elektronica, zintuigen en smart cities.

Waar en wanneer
27 t/m 31 maart 2017, 08.30-17.00 uur, Klokgebouw Eindhoven

Voor wie
• Voor alle klassen VMBO, HAVO en VWO (onder- en bovenbouw).
Zeer geschikt voor CKV, Techniek, Onderzoeken & Ontwerpen en Technasium.
• Midden- en bovenbouw basisonderwijs
Sluit aan bij de verplichte kerndoelen van Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld ‘natuur en techniek’.
• MBO vormgeving, media, techniek
• HBO en Master studenten
• Docententeams

Kosten
• Rondleiding: 75 minuten, € 7,- per leerling
• Rondleiding + workshop: 150 minuten, € 14,- per leerling
Betaling via CJP Cultuurkaart is mogelijk. Is jouw school niet aangesloten bij CJP Cultuurkaart, dan kun je ook rechtstreeks betalen via een factuur.

Inschrijven
Schrijf je snel in via het inschrijfformulier!

DOWNLOAD de PDF voor een overzicht van de zeven verschillende nieuwe workshops die op het programma staan.

Aanbod Workshops
  • Alle doelgroepen
  • MBO
  • PO
  • Professionals
  • Senioren
  • VO