STRP SENIOR kanshebber landelijke prijs

Eindhoven is een creatieve stad, koploper in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cultuur, technologie en design. Maar voor veel ouderen in de stad zijn die innovatieve culturele ontwikkelingen een onbekende wereld. Samen met Dutch Design Foundation, MU en Mad Skills ontwikkelden we daarom KunstRoute65. Het STRP SENIOR project, een audiovisuele performance op 23 november wordt gepresenteerd in Stadsschouwburg Utrecht in het kader van Age Friendly Cities.

Beeldend kunstenaar Ricky van Broekhoven maakte samen met gepensioneerde techneuten een nieuwe installatie. Het is een grote waterbak met speakers, geïnspireerd op het werk van Olafur Eliasson, die een balletje laat dobberen. Lichten reflecteren de rimpelingen van het water en verbeelden de geluidsgolven.

Daarnaast zal een team van senioren een muziekinstrument bespelen. Ze spelen samen met muziekproducer Joris Tillmans een digitaal effect na op analoge instrumenten.

Een jury onder leiding van Hedy d’Ancona zal uiteindelijk kiezen welke stad in Nederland de beste Age Friendly Cultural City is en de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs uitreiken, ter waarde van 20.000 euro. Lees hier meer over de race om de Age Friendly titel.