STRP

STRP wakkert nieuwsgierigheid aan. STRP linkt creativiteit en technologie. STRP geeft makers de ruimte. STRP maakt de toekomst voelbaar in het nu.

STRP BIENNIAL 2015

SCREEN ON | NO SCREEN

STRP MAKES SENSE OF THE FUTURE NOW

STRP brengt kunst, technologie en experimentele popcultuur samen, en verbindt hen met een breed en geïnteresseerd publiek. Met zijn interactieve kunst, lichtkunst, robotica, performances, experimentele muziek en film, lezing en workshops biedt STRP een kijkje in de nabije en soms verre toekomst van onze door technologie gedreven cultuur.

Het hoogtepunt is STRP Biënnale. Een tweejaarlijks evenement, het is het meest veelzijdige overdekte kunst & technologie festival in Nederland en zelfs Europa. Gedurende het jaar organiseert STRP activiteiten die zowel een geïnteresseerd publiek als wel de insiders de kans bieden te ervaren hoe ver de invloed onze bestaande nieuwe technologie reikt in onze visuele en popcultuur, de kunst, maar ook onze dagelijkse levens.

MISSIE

Onze missie is om internationaal hoogstaande technologische kunst en creatieve innovatie te initiëren en te presenteren aan een geïnteresseerd publiek. We zijn stevig verankerd in, en laten ons inspireren door, popcultuur en de unieke kracht van Brainport als een leidend gebied in techniek en cultuur.

STRP betrekt technologische bedrijven en educatieve instellingen in haar zoektocht naar de culturele innovatie die gebaseerd is op de nieuwste technologieën. STRP heeft zich ontwikkeld samen met het gebied Strijp-S, een thuisbasis die groeide van een rauwe industriële omgeving naar een urban living lab van de eenentwintigste eeuw. Het gebied beslaat bijna 27 hectare, oftewel 40 voetbalvelden. Strijp-S is het grootste internationaal erkende stedelijk herontwikkelingsgebied in Nederland en het hart van Brainport Eindhoven – welke een van de slimste gebieden ter wereld is.

Neem contact op

Stichting STRP
Torenallee 32/8
5617 BD Eindhoven
The Netherlands

+31 40 236 7228
info@strp.nl

Blijf up to date

Nieuwsbrief

Meld je aan

Volg ons hier: