×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

enclosed ()

Emergence Delft

Emergence Delft presenteert enclosed () op STRP, een kunstinstallatie die in de wereld van patiënten met het locked-in syndroom duikt en thema's als verbinding, isolatie en communicatie onderzoekt.

Locked-in syndroom is een zeldzame neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door een volledige verlamming van de spieren, met uitzondering van verticale oogbewegingen en knipperen. Mensen met het locked-in syndroom zijn bij bewustzijn en kunnen denken, redeneren en emoties voelen, maar ze kunnen niet spreken of bewegen.

De kracht van enclosed () ligt in het vermogen om de kwetsbaarheid van de mens vast te leggen en ons te herinneren aan de kwetsbaarheid van onze alledaagse vermogens. Het roept bezoekers op om na te denken over de fundamentele behoefte van de mens aan interactie en expressie. Bovendien stimuleert het de waardering voor ons vermogen om met anderen in contact te zijn via alle vormen van communicatie. Deze installatie dient als een statement en maakt mensen bewust van het gesprek van gisteren, de verbindingen van vandaag en de glimlach van morgen.

Agenda

  • 11 apr
    10:00 – 18:00
  • 12 apr
    10:00 – 18:00
  • 13 apr
    10:00 – 20:00

Waar is het?

Microstad
Professor Doctor Dorgelolaan 2
5611 BA Eindhoven