×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Choreographic Camouflage by Liam Young

Performative film — Dutch Design Week

Van 22 tot 30 oktober 2022 is STRP opnieuw onderdeel van Dutch Design Week, met een performatieve film van speculatief architect en regisseur Liam Young.

In Choreographic Camouflage werkt Young samen met choreograaf Jacob Jonas aan een dansvoorstelling en -film waarin een nieuw bewegingsvocabulaire wordt gepresenteerd. De bewegingen zijn ontworpen om de verhoudingen van het lichaam te verhullen voor de detectie-algoritmes die door de bewakingsnetwerken van de moderne stad worden gebruikt om individuen op te sporen en te identificeren.

Over het project

Choreographic Camouflage reflecteert op de bewakings- en tracking systemen zoals ingezet tegen demonstranten in Hong Kong, waar Chinese autoriteiten een nieuwe technologie hebben ontwikkeld die individuen volgt door hun unieke tred of lichaamsbewegingen in kaart te brengen. Dit bewakingssysteem krijgt niet alleen in Azië maar ook wereldwijd de overhand, gezien de noodzaak om mondkapjes te dragen tegen de verspreiding van het covid-19 virus de doeltreffendheid van gezichtsdetectiesystemen in grote mate beperkt heeft. Met behulp van de technologie worden enorme databases van verzamelde beelden en cctv-beelden gescand, op zoek naar vooraf gedefinieerde menselijke vormen en proporties die twee benen, een torso, twee armen en een hoofd suggereren. In samenwerking met dansers van The Jacob Jonas Company ontwikkelde Liam Young een reeks nieuwe dansbewegingen die de proporties, symmetrie en vorm van het lichaam vervormen om deze onzichtbaar te maken voor de 'body detection software' die tegenwoordig door steden over de hele wereld wordt uitgerold.

Choreographic Camouflage op Dutch Design Week

De film duurt 12 minuten en zal tijdens Dutch Design Week in Eindhoven op doorlopende tijdsloten vertoond worden. Je vindt Choreographic Camouflage in de Dansstudio in Area51, Strijp-S. De toegang is gratis.

Credits

Director: Liam Young
Choreographer: Jacob Jonas
Technical Lead: Shuruq Tramontini
Director of Photograhy: Horacio Martinez and Pannyhire
Commissioner: STRP

The Jacob Jonas Company
Managing Director: Jill Wilson
Executive Producer: Tonia Barber
Assistant Choreographer: Anibal Sandoval
Featuring The Jacob Jonas Company Performing Artists: Joy Brown, James Blackston, Miguel Lopez Jorge, Emma Rosenzweig-Bock, Mike Tyus, Jill Wilson

Programma

Laden...

Waar is het?

Area51 - Dance Studio
Strijp S, Strijp Ketelhuisplein
Eindhoven