×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Expo Spacemakers: What a time to be Alive

Expo — What a time to be Alive

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs waarin jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen een aantal maanden samenwerken met een kunstenaar. Op 10 t/m 12 februari presenteren de deelnemers en virtual reality director Iris van der Meule hun project ‘What a time to be Alive’ in de Heuvel in Eindhoven.


Openingstijden

Vrijdag 10 februari: 12.00 - 15:00 & 17:00 - 19.00 uur
Zaterdag 11 februari: 12.00 - 17.00 uur
Zondag 12 februari: 12.00 - 17.00 uur

Gratis entree

What a time to be Alive

Geboren in een wereld van ecologische catastrofes, groeit bij vele van ons de gevoelsmatige druk om de planeet te redden. Vleesvervangers, duurzame materialen, recyclen en meer met de fiets. Maar ondanks onze inspanningen nadert de CO2-uitstoot de groeilimit van 1,5 ˚C sneller en sneller. Je kunt je afvragen: "Wat heeft het voor zin om het te proberen als we toch gedoemd zijn?" Hoewel dit misschien niet het einde is, zijn er veel mensen die de neiging hebben het op te geven. Hoe gaan we met dit gevoel om? En hoe beïnvloedt het ons gedrag?

De VR-ervaring "What a time to be Alive" leidt je door een greep uit de gevoelens die gepaard gaan met het ervaren van klimaatdoem. Schuld, hopeloosheid, vermijding en, misschien wel het belangrijkste, dat kleine sprankje hoop dat er nog wel is.

Het werk bevindt zich in een ruimte vormgegeven als een Climate Doom Bar, waar je openlijk persoonlijke ervaringen met anderen kan delen, een praatje maken, klagen of bekennen zonder oordeel.

Spacemakers x Iris van der Meule is een samenwerking tussen 10 jongeren van SintLucas, Summa College, Fontys Hogescholen, TU/e, De Rooi Pannen, Grafisch Lyceum Utrecht en digital artist en virtual reality director Iris van der Meule, mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds 21 en de Heuvel.

Waar is het?

De Stadsstudio
Heuvel Galerie, Centrum 148
5611 DK Eindhoven