×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Me and You and Everything We Know

Online Scenario #10 — with Lynne Segal

Hoe kunnen we als individu het collectief beter helpen?

In 2021 stelt STRP de vraag: hoe kunnen we het collectief als individuen beter van dienst zijn? Hoe kan technologie worden gebruikt om ons te verenigen, in plaats van te verdelen? En wat kunnen we leren van de collectiviteit van organismen, vogelzwermen en cellen?

We leven in een verdeelde wereld. Sociale media, gecreëerd om verbinding te maken, veroorzaakt in plaats daarvan politieke bubbels en gevoelens van isolatie. Consumentisme geeft ons het gevoel van een wereld volledig om ons heen ontworpen, zonder dat we met anderen hoeven te onderhandelen. En de covid-crisis zorgt ervoor dat we elkaar niet meer persoonlijk kunnen zien. Menselijk contact is teruggebracht tot continue online vergaderen. Tegelijkertijd zien we de afgelopen jaren opnieuw collectieve groeperingen. Occupy, #metoo, Black Lives Matter en klimaatveranderingsactivisten laten de noodzaak zien van een visie die ons verenigt, in plaats van alleen te focussen op wat ons uniek maakt.

Geef je op voor de workshops, activerende talks, kunstpresentaties en afsluitende muziek, als vooruitzicht op STRP Festival in juni.

Program

16:00 - 18:00u Impossible Conversation on Collectivity / Workshop Uncertainty Skills
18:00 - 19:00u Break
19:00 - 22:00u Keynote, Presentatie kunstenaars & Muziek

Radical Happiness: Moments of Collective Joy - Lynne Segal

Lynne gelooft dat we de kunst van ‘radicaal geluk’ zijn kwijtgeraakt - de bevrijding die gepaard gaat met transformerende, collectieve vreugde. Ze stelt dat we in plaats van geobsedeerd te zijn door ons eigen welzijn, vervulling moeten zoeken in het leven van anderen. Ze kijkt naar de relatie tussen liefde en seks, en de mogelijkheden voor utopisch denken als middel voor een betere toekomst. Ze laat zien hoe de tekortkomingen in de zorg, door de afnemende rol van de verzorgingsstaat, moeten worden vervangen door alternatieve manieren van samenleven en voor elkaar zorgen. Ze stelt dat de kracht van echt geluk alleen collectief kan worden ontdekt.

Lynne Segal is een in Australië geboren, in Engeland gevestigde socialistische, feministische academicus en activiste, auteur van vele boeken en artikelen, en deelnemer aan vele campagnes voor lokale en internationale gemeenschappen. Ze is een voormalig jubileumhoogleraar psychologie en genderstudies aan Birkbeck, University of London.

Presentatie kunstenaar Liam Young

Architect, ontwerper en regisseur Liam Young en choreograaf Jacob Jonas sloegen de handen ineen en lieten zich inspireren door de surveillancenetwerken die werden gebruikt tijdens de protesten in Hong Kong. Ze ontwikkelden een dansvoorstelling en film Choreographic Camouflage voor STRP Festival 2021, waarin een nieuw bewegingsvocabulaire wordt samengesteld om bewakingsbeelden te verwarren.

Liam zal je door een reeks projecten leiden die hij heeft ontwikkeld en waar hij momenteel aan werkt.

Liam Young Choreographic Camouflage

Presentatie kunstenaar Danielle Brathwaite Shirley

Danielle Brathwaite Shirley is een radicale artiest, game-ontwikkelaar, animator, performer en moeder uit Londen en Berlijn. Ze neemt je mee in de ervaringen van zwarte transvrouwen door middel van de esthetische videogames. Ze trekt aandacht voor het gebrek aan zichtbaarheid van zwarte transgenders in de reguliere cultuur, en aan alledaags racisme en colorisme. Ze maakt werk voor STRP Festival 2021 en zal een preview presenteren.

Presentatie kunstenaars Hyphen Labs

Hyphen Labs is een internationaal collectief dat werkt op het snijvlak van technologie, kunst, wetenschap en de toekomst. Door hun globale visie en multidisciplinaire achtergrond zijn ze gedreven en ontstaan boeiende manieren waarop ze hun planeetgericht ontwerp toepassen. Ze dagen conventies uit en stimuleren het gesprek, waarbij collectieve behoeften en ervaringen centraal staan in evoluerende narratieven.

Muziek Boris Acket & Maarten Vos

Boris Acket (audiovisueel kunstenaar), Maarten Vos (componist) en Elisabeth Hetherington (sopraan) hebben een gedeelde fascinatie voor koormuziek. Een van de eerste muzieksoorten die de mensheid door samenwerking deed verheffen tot iets groters, aangezet met de enorme galm in kathedralen en kerken. Nu leven we in een wereld die bijna vrij is van dit soort gemeenschappelijke rituelen. Op deze avond zullen we door hen verwend worden met een virtuele versie van CHORUS.

Host van de dag is Annemarie Wisse.

Middagprogramma

In de middag kun je meedoen aan een workshop of activiteit.
Impossible Conversation on Collectivity vertraagt je tempo, en laat je met een ander praten.
De workshop Onzekerheidsvaardigheid helpt je te navigeren in een tijd van verandering met behulp van een kunstenaarsmindset.
Hieronder meer informatie over het middagprogramma.

Tickets

Middag en avond
Workshop Uncertainty skills & You and Me and Everything We Know (16.00 - 22.00h)
Impossible Conversation on Collectivity & Me and You and Everything We Know (16.00 - 22.00h)

Avond
Me and You and Everything We Know (19.00 - 22.00h)

In de ochtend voor het evenement ontvang je per mail een link waar je kan deelnemen.Tijdens de evenementen is de voertaal engels.

Programma

Laden...