STRP Festival Opening – Distant Thoughts

Online opening – geen ticket nodig — Festival 2021

Distant Thoughts daagt je uit om jouw connectie met anderen opnieuw te bekijken. In deze ervaring nodigen we je uit om een ​​telefoonnummer te bellen. Doe dit vanuit een rustige plek, zodat je niet afgeleid wordt door je omgeving.

Je wordt telefonisch gekoppeld aan iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet. Eng? Valt mee hoor, we leiden je stap voor stap door het gesprek via een script, waardoor je een beetje het gevoel van een ritueel krijgt. Het gesprek leidt je door een persoonlijke ervaring en door het script zal je anders kijken naar de relatie tussen verleden, heden en toekomst. Distant Thoughts is een kunstwerk waarin tot 500 personen individueel, maar ook samenzijn.

STRP, Building Conversation en affect lab werken samen in deze grootschalige versie van de dialogisch kunstwerk Distant Thoughts. Met deze volgende stap in de ontwikkeling van het werk willen we grenzen overschrijden en een grotere internationale groep deelnemers bereiken. Mensen uit verschillende plaatsen en tijdzones kunnen deelnemen aan deze zeer persoonlijke en collectieve ervaring.

© Laura Mentink

Co-creator Affect Lab

Affect Lab is een creatieve studio en een centrum voor culturele inzichten, gerund door Natalie Dixon en Klasien van de Zandschulp. We brengen gesprekken op gang via intieme storytelling over de relatie tussen technologie en gemeenschappen, hun emoties, gevoelens en het gevoel ergens bij te horen.

Co-creator Building Conversation

Building Conversation is een platform voor Dialogical Art, dat zich concentreert op de ontmoeting van kunst, conversatie en samenleving. In de dialogische kunstbeweging, die in de jaren zeventig ontstond, wordt het gesprek zelf gepresenteerd als een kunstwerk. Op basis van deze politiek geëngageerde artistieke praktijk ontwikkelt Building Conversation voorstellingen die zijn geïnspireerd op bestaande conversatiepraktijken van over de hele wereld.