×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Erratic Weather

MAOTIK & Maarten Vos

Ondanks het scepticisme van sommige wereldleiders is klimaatverandering een realiteit. De wereld wordt niet alleen warmer, maar in sommige gebieden van de planeet wordt het weer grilliger. De afgelopen jaren zijn we getuige geweest van de effecten en gevolgen van deze verschuiving in de vorm van gewelddadige en onverwachte klimaatverschijnselen.

Erratic Weather geeft de veranderende atmosferische omstandigheden weer in een meeslepende multimedia-ervaring. Het systeem haalt verschillende weersinformatie uit een online database en verwerkt deze in real time tot een visuele en immersieve geluidscompositie. Dompel jezelf onder in de levenscyclus van wervelende fenomenen zoals een tyfoon, orkaan en tropische cycloon en ervaar de destructieve kracht van de natuur en de noodzaak deze te behouden.

MAOTIK (FR), in het dagelijks leven bekend als Mathieu Le Sourd, is een digitale kunstenaar die zich toelegt op het creëren van meeslepende omgevingen, interactieve installaties, digitale architecturale sculpturen en audiovisuele performances op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. Hij is vooral bekend voor het gebruik van computergegenereerde algoritmen om realistische omgevingen te creëren. Met zijn eigen audiovisuele instrumenten, die in real time graphics genereren, transformeert hij de perceptie van een ruimte.

Maarten Vos (NL) is cellist, componist en producent. Met klassieke musici als ouders begon Vos op vierjarige leeftijd cello te spelen. Hij ontwikkelde een grote belangstelling voor minimalistische, hedendaagse en experimentele muziek. Momenteel richt hij zich op het componeren van modern-klassieke, ambient en elektronische muziek, waarbij hij traditionele instrumenten zoals de cello omzet in moderne klanken met behulp van modulaire synthesizers en andere elektronische instrumenten.

Artist talk

Op vrijdag 14 april geven MAOTIK & Maarten Vos om 14:30 een Artist talk in de STRP Hanghout in Microstad. Woon deze talk bij met je Expo ticket!

Agenda

 • 13 apr
  12:00 – 20:00
 • 14 apr
  12:00 – 20:00
 • 15 apr
  12:00 – 20:00
 • 16 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

Microstad
Professor doctor Dorgelolaan, Fellenoord, Centrum 2
5611 BA Eindhoven