×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Last Grain of Sand

Post Neon

Zand is een van de meest waardevolle bronnen van de natuur. We gebruiken het voor een oneindig scala aan toepassingen: van het maken van glas en beton tot microchips op nano schaal. Helaas is de hoeveelheid zand in de wereld niet oneindig en dreigt er door de steeds groter wordende vraag een wereldwijde schaarste te ontstaan. In de installatie Last Grain of Sand, onderdeel van de Post Now Series dat de komende grondstoffenschaarste aanpakt, begint de bezoeker aan een reis die onze connectie met zand onderzoekt.

De kern van het project die gebaseerd is op de slotlezing van Michael Welland, een Britse zandexpert, is vertaalt in de vijf hoofdstukken: Genesis, Human Alchemy, Greed, Anthropocene en Natural Relic. In de Virtual Reality ervaring met immersieve audio wordt de bezoeker meegenomen op reis door deze vijf hoofdstukken. Last Grain of Sand maakt duidelijk dat de door de mens veroorzaakte schaarste aan zand een onderwerp is dat bespreekbaar gemaakt moet worden, voordat de schoonheid van zand verloren zal gaan.

Post Neon

Post Neon is een Creative Studio gevestigd in Amsterdam. De studio ontwerpt digitale ervaringen, fysiek installaties, videos en 3D content. Ze onderzoeken alternatieve realiteiten, fysieke en non-fysieke ruimtes. Voor de Last Grain of Sand werkt Post Neon samen met Studio Charlotte Rohde (DUI), Pim Boreel (NL), Niels Moolenaar (NL), & Arno Hoogland (NL). Partners van het project zijn Atelier NL, Stimuleringsfonds & STRP.

Agenda

 • 7 apr
  12:00 – 20:00
 • 8 apr
  12:00 – 20:00
 • 9 apr
  12:00 – 20:00
 • 10 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

Piazza
Piazza 
Eindhoven