×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Max Cooper ft. Dominique x Beatrice Dillon

STRP x TROMP

STRP en Tromp Percussion verbinden op deze avond elektronische muziek met slagwerk, in een zoektocht naar de nieuwste acts, collabs, releases en ritmes.

Timetable
21:00 - 21:30 Fusus
21:30 - 22:10 Playground
22:30 - 23:15 Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra
23:45 - 01:45 Max Cooper ft. Dominique Vleeshouwers

Max Cooper ft. Dominique

De Britse Max Cooper, de headliner van de avond, is een techno/house/minimal DJ en producer uit London. Voor STRP x TROMP gaat Cooper eenmalig de samenwerking aan met Nederlands meest vooraanstaande percussionist: Dominique Vleeshouwers. Max Cooper staat bekend om z’n emotionele techno, vaak benaderd vanuit een wetenschappelijk perspectief. Zijn live sets worden ondersteund door breed uitwaaierende visuals die je meevoeren in zijn performance. Ook leuk: deze avond zal Max Cooper zijn nieuwste album presenteren.

Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra

“The most thrilling new voice in British electronic music”, dat is Beatrice Dillon volgens The Guardian. Niet voor niets werd het debuutalbum Workaround van de Londense producer door Pitchfork en The Wire de hemel ingeprezen. Dillon’s tracks blinken uit in precieze productie en gaan van minimalistische techno met blazerssamples tot dub met vingervlugge tabladrums. Voor dat laatste neemt Dillon tabla grootmeester Kuljit Bhamra mee, die onlangs ’s werelds eerste elektronische tabla lanceerde.

Playground

Playground is de elektronische outfit van Dominique, die een bliksemcarrière maakte sinds hij als eerste Nederlandse slagwerker in 2014 TROMP Percussion won. Samen met de Berlijnse toetsenist Benjamin Geyer maakt Dominique symfonische techno. Voor deze gelegenheid ontwikkelt het duo nieuw materiaal dat voortbouwt op het succes van hun eerste samenwerking twee jaar geleden.

Fusus

STRP x TROMP wordt geopend door Fusus, een jong collectief van drie multi-instrumentalisten/producers die hun oorsprong in klassiek slagwerk combineren met nieuwe elektronische muziek. Met een uitgebreide verzameling van ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, samples en lichteffecten bouwen ze een brug tussen analoge en elektronische geluiden.

Waar is het?

Muziekgebouw Eindhoven
Heuvel 140
5611 DK Eindhoven