×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Scenario #19 Counter Consideration

Frequency Speaks Volumes. Turn on. Tune In

- Frequency Speaks Volumes. Turn on. Tune In.

In veel delen van het Afrikaanse continent hebben langzame dataverbindingen, haperende stroomvoorzieningen en onbetaalbare data een mentaliteit van radicale innovatie geëist van Afrikaanse creatieve techneuten technologen. In deze context vinden krimp en vertraging - waar nu in de Europese digitale cultuurkringen om wordt gevraagd - op het Afrikaanse continent weinig ingang. Dit verschil roept de vraag op: zijn westerse opvattingen het culturele innovatiediscours gaan domineren en agenda's gaan veranderen?

Tijdens STRP Scenario #19: Counter Consideration geeft affect lab in samenwerking met Faye Kabali-Kagwa het woord aan kunstenaars uit Zuid-Afrika, Kenia en Ghana die hun werk verkennen en hun ideeën over de toekomst bespreken. Scenario #19 neemt de vorm aan een low-tech, hybride audio-experiment dat de transistorradio nabootst. Stem af op een audio-dagboek, flash-fictie, een intiem gesprek tussen makers, sonische soundscapes of een live discussie. Dit hybride experiment nodigt zowel online als fysiek publiek uit om deel te nemen. Schakel tussen zenders om je frequentie te vinden, in de tuin van DOMUSDELA, of online op de STRP Festival website.

Let op: Voor deze ervaring dien je een telefoon én hoofdtelefoon mee te nemen.

Programma

16:00 - 18:00: Beluister de audiokanalen.
Online is de ervaring 10 april 24 uur beschikbaar (van 00:00 tot 23:59 uur CEST).

Co-creators

affect lab (Natalie Dixon & Klasien van de Zandschulp)
affect lab
is een door vrouwen geleide creatieve studio en onderzoekspraktijk. De studio, aangestuurd door Dr. Natalie Dixon en Klasien van de Zandschulp, verschuift perspectieven door middel van design research, culturele inzichten en immersieve storytelling, in samenwerking met een internationaal netwerk van kunstenaars, programmeurs, ontwerpers, dansers, schrijvers, theoretici, denkers en doeners. In 2021 won affect lab de Dutch Design Award voor Design Research.

Faye Kabali- Kagwa

Faye Kabali-Kagwa
werkt als kunstcoördinator, curator en kunstcriticus. Ze werd in 2021 erkend als de Mail & Guardian's Top 200 Young South Africans en in 2019 benoemd tot Salzburg Global Seminar Young Cultural Innovator. Faye verkent Whatsapp als medium voor het vertellen van verhalen. In de theaterproductie The Shopping Dead nodigde Faye het publiek uit om het stuk te volgen via appjes, links en GIF's op WhatsApp. Haar tweede WhatsApp-project was een digitale kunsttentoonstelling, Dear Us, Matric 2020, waarbij ze statusupdates in WhatsApp gebruikte als een hulpmiddel voor storytelling.

Panel

Lo-Def Film Factory (ZA)
Acteur en schrijfster Amy Louise Wilson vormt samen met kunstenaar Francois Knoetze de Lo-Def Film Factory. Lo-Def Film Factory richt zich op het experimenteel vertellen van verhalen, in samenwerking met anderen en via de gemeenschap.

Aluta Null (ZA)

Aluta Null is een digitaal kunstenaar en game designer wiens werk vaak draait om DEAD THINGS: oude, kapotte of onbruikbare apparaten.

Xabiso Vili (ZA)

Xabiso Vili is een Zuid-Afrikaanse dichter, performer, en new media kunstenaar. In 2019 werd hij bekroond met de Digital Lab Africa Web Creation Prize. Hij is momenteel een Electric South New Dimensions Lab fellow voor 2022.

KMRU (KE)

KMRU is een Keniaanse geluidskunstenaar wiens werk zich richt op veldopnames, noise, en improvisatie.

Hakeem Adam (GH)

Hakeem Adam is een multidisciplinaire Ghanese kunstenaar. In zijn installatiewerk gebruikt hij geluid als narratief om politiek, vrijheid en geschiedenis te bevragen.

Waar is het?

DOMUSDELA garden
Kanaalstraat 4
Eindhoven