×
First things first. We use cookies to improve your experience.   Privacyverklaring
Accept

Spacemakers

STRP Onderwijs

Spacemakers is een programma van STRP Onderwijs dat jongeren uitdaagt om samen na te denken en boven hun eigen verwachting uit te stijgen. De jongeren werken in Eindhoven samen met een kunstenaar en samen geven zij hun eigen artistieke project vorm. Tijdens STRP Festival 2023 worden de projecten van de afgelopen twee Spacemakers edities gepresenteerd.

Spacemakers x Iris van der Meule: What a time to be Alive.

Samen met digital artist en virtual reality director Iris van der Meule werken 10 jongeren van Fontys Hogescholen Tilburg en Eindhoven, De Rooi Pannen Tilburg, Summa College Eindhoven, TU/e, Grafisch Lyceum Utrecht en SintLucas Eindhoven aan een project rondom het thema ‘The Art of Listening’. Centraal in hun aanpak staat climate doom: het machteloze gevoel dat veel jongeren ervaren over het klimaat en hun toekomst. De VR-ervaring "What a time to be Alive" leidt je door een greep uit de gevoelens die gepaard gaan met het ervaren van klimaatdoem. Schuld, hopeloosheid, vermijding en, misschien wel het belangrijkste, dat kleine sprankje hoop dat er nog wel is. Wat veroorzaakt climate doom? Hoe erg is de situatie, en zijn we echt verdoemd? Hoe kun je als individu het klimaat een handje helpen? Met deze onderzoeksvragen werken de jongeren samen met Iris toe naar een eindpresentatie van 10 tot en met 12 februari 2023. Tijdens STRP Festival 2023 wordt het project opnieuw gepresenteerd aan het festivalpubliek.

Spacemakers x HyperCulture: Herbarium

Stel je een toekomst voor waarin elke fysieke ruimte verbonden is met de digitale wereld. Augmented reality is een deel geworden van ons dagelijks leven; een digitale schil over gebouwen, openbare ruimtes, en zelfs in onze eigen huizen. De virtuele realiteit en de werkelijkheid zijn compleet samengesmolten. Een vooruitzicht dat niet zo gek lijkt met de opkomst van onder andere VR, Metaverse, CGI-influencers, deepfake en NFT-musea! Spacemakers x HyperCulture zien zichzelf als ontdekkingsreizigers in deze speculatieve toekomst. Wie zijn wij in deze wereld? Co-existeren we, of rebelleren we juist? Eind juni 2022 presenteerden 9 jongeren van SintLucas Eindhoven en Boxtel, Summa College Eindhoven, TU/e, Fontys Hogescholen Eindhoven en Avans Hogeschool Breda, en kunstenaarsduo HyperCulture, hun werken al in een gezamenlijke tentoonstelling in De Heuvel. Tijdens STRP Festival 2023 worden een aantal van deze werken opnieuw getoond.

Agenda

 • 13 apr
  12:00 – 20:00
 • 14 apr
  12:00 – 20:00
 • 15 apr
  12:00 – 20:00
 • 16 apr
  12:00 – 20:00

Waar is het?

De Heuvel
Heuvel Galerie, Centrum 24
5611 DK Eindhoven