Katja Heitmann (DE/NL)

Pandora’s Dropbox

In Pandora’s DropBox presenteert Katja Heitmann de perfecte mens in een perfecte wereld. Zes performers hebben de missie om te allen tijde het evenwicht te behouden. Kan een mens een optimaal functionerende machine worden, een apparaat van botten, spieren, sensoren en vlees? Wat staat er op het spel wanneer we het menselijk leven tot een algoritme proberen om te vormen? Pandora’s DropBox is een rustgevende en tegelijkertijd verontrustende zoektocht naar de grenzen van de menselijke controle.

De jonge choreografe Katja Heitmann won onlangs de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en begint nationaal en internationaal furore te maken. Ze opereert op het snijvlak tussen theater, dans, beeldende kunst, performance en installatie. In haar performances onderzoekt zij wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. Beweegt de mens zijn machines, of bewegen machines de mens? Haar voorstellingen brengen op poëtische wijze aan het licht dat een antwoord op deze vraag dubbelzinnig is.

De voorpremière van Pandora’s DropBox is te zien als voorstelling en als interventie tijdens de expositie. Het is een co-productie met DansBrabant en tanzhaus nrw.

Full credits / Full credits

concept, choreography: Katja Heitmann

concept, sounscape, light Sander van der Schaaf

producer: This is not a show

performers: Eleni Ploumi, Celine Werkhoven, Tommy Pham, Lorenzo Capodieci, Anna Zurkirchen, Merle Schiebergen, Hannah Rogerson, Wies Berkhout

costumes: ByvanHarten

dramaturgy: Ingrid de Rond

co-production: DansBrabant (NL), tanzhaus nrw (DE), SPRING (NL)

supported by: Fonds Podiumkunsten, PLAN Noord Brabant

partners: Workspace Brussels, STRP Biënnale, Theaterfestival Boulevard, Fontys Dance Academy, Het Huis Utrecht